FOTOĞRAFSANATTAN

Genç Sanatçı Eren Aydoslu’dan OGAD’a Tam Destek!

Fotoğraf sanatçısı Eren Aydoslu’nun OGAD(Otizm Güçlü Aile Derneği) yararına düzenlenen ‘4 Şehir’ başlıklı fotoğraf sergisi ‘Kanyon Joint Idea’da gerçekleşti.

Koç Lisesi öğrencisi fotoğraf sanatçısı Eren Aydoslu‘nun, Venedik, Milano, Amsterdam ve İstanbul‘da çektiği fotoğraflardan oluşan sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Genç sanatçı farklı şehirlerde çektiği enstantaneler ve usta işi kompozisyonları ile birlikte duyarlılığıyla da dikkat çekti. OGAD yararına açılan sergide satılan eserleriyle otizmli çocuklar için açılacak okul projesine katkıda bulundu.

Otizm Güçlü Aile Derneği Başkanı Demet Uyar, genç sanatçının böyle bir duyarlılık göstermesinden dolayı gurur duyduğunu belirtirken fotoğraf sanatında gelecek vadeden genç bir sanatçıya sergi açmaktan da mutlu olduğunu söyledi. Uyar sözlerine şöyle devam etti: ‘Büyük projeler yapabilmek için gelire ihtiyacımız var. Bu amaçla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz. Koç Lisesi öğrencisi Eren Aydoslu’nun çektiği fotoğraflar ‘4 Şehir’ isimli sergiyle Joint Idea’nın ev sahipliğinde gerçekleşti. OGAD olarak kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kuruluşlarla da ortak çalışmalar yapıyoruz. Bizimle işbirliği yapacak duyarlı kurumlar ve bireylerle topluma fayda sağlayacak çalışmalarımızı geliştirerek devam ettirmek istiyoruz.’

Siz de OGAD ile işbirliği yapmak ve destek de bulunmak istiyorsanız:
http://www.ogad.org

Otizm Güçlü Aile Derneği (OGAD) Hakkında

Otizm Güçlü Aile Derneği (OGAD) 2013 yılında otizm spektrum bozukluğuna sahip çocukları ve ailelerini güçlendirmek ve toplumu otizm konusunda bilinçlendirmek amacıyla kuruldu.

Amaçları:

• Otizm spektrum bozukluğu konusunda yurt içi ve yurt dışındaki üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları, özel sektör ve devlet kuruluşları ve konunun uzmanlarıyla işbirliği yaparak otizmi tanıtıcı, aileleri, eğitimcileri ve kamuoyunu bilinçlendirici toplantı, seminer, panel, kurs, konferans, sempozyum vb. etkinlikleri düzenlemek, sosyal medyada tanıtım yapmak, sürekli ve süreksiz kitap, dergi, broşür, el ilanı, afiş bastırmak ve yayınlamak, film ve belgesel hazırlatmak ve yayınlamak.

• Otizm spektrum bozukluğu olan çocukların ve ailelerinin çağdaş toplum koşullarında yaşamalarını sağlayacak gereksinimlerini karşılamak.

• Otizm spektrum bozukluğu konusu ile ilişkili kurumları, devletin ilgili birimlerini ve yerel yönetimleri bilgilendirerek, bu kurumların çalışmalarına, yeni yasa, yönetmelik, tüzük hazırlıklarına katkıda bulunacak raporlar hazırlamak, görüş oluşturmak ve bunları bu kurumlara iletmek.

• Otizmli çocukların bireysel özelliklerine uygun eğitim ve öğretimi erken yaşlarda almalarını temin ederek, mümkün olan çabuklukta topluma kazandırılmalarını sağlamak.

• Otizmli çocukların kaynaştırma programları doğrultusunda akranları olan normal çocuklarla birlikte eğitim almalarını sağlamak.

• Otizmli çocuklara eğitim veren okullar ve rehabilitasyon merkezleriyle işbirliği yapmak.

• Otizmli çocukların geleceklerine ilişkin problemlerini çözmek, iş ve meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla eğitim görebilecekleri, kendi potansiyelleri içinde üretim yapabilecekleri, sanatla ilgili aktivitelerde ve spor faaliyetlerinde bulanabilecekleri, gerekirse devamlı kalabilecekleri okul, bakım yurdu ve/veya yaşam köyleri yaptırmak.

Başa dön tuşu