SANATTAN

Alemin İçinde Cümbüş Var!

‘Sanat yalnız bir yerlerde değil, ‘Sanat Her Yerde! ’ sloganıyla başarılı projelere imza atan Şeli Art Project’in düzenlediği Ressam Altunay Geciroğlu’nun ‘Cümbüş-ü Alem’ adlı sergisi Mim Hotel İstanbul’da açıldı.

IMG_0071Alışılagelmiş galeri, sanat mekanlarının dışında farklı bir anlayışla, mekana göre sergiler açan Şeli Art Project’in görsel sanatlar alanında düzenlediği çağdaş sergiler izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Sanatçının insanın iç dünyasını bir alem olarak tasvir ettiği eserlerinden oluşan bu sergide bir yaşam mekanında açıldı.

Ressam Kamer Batıoğlu’nun aktarımıyla bu sergi şöyle özetlenebilir:

‘Ressam  Altunay Geciroğlu’nun  ‘’Alem’’  serüveni,  Tarihdeki 16 Türk devletinden Osmanlı’ya geçişle başlar ve  cumhuriyetle devam eder.
Obje olarak görmediği,  içeriğiyle, maneviyatıyla ilgilendiği  ‘’alem’’ zamanla bireye dönüştü, kişilik  kazandı.Tablolardaki her alem bir insan ve her insan ayrı bir alem.  İç dünyası ve  yaşadığı dünyayla bir bütün  ama hepsi  başka alem… Yaşadığımız düzen içerisinde nasıl ki tüm olaylar birbirinin içine geçiyor, insanların  içinde  barındırdığı alemler kimi zaman iç içe, kimi zaman biri diğerinin önüne geçiyor.Hayatın çeşitli  evrelerinde kişilerin nasıl değişim gösterdiğini yorumluyor, tüm ruhsal ya da  fiziksel olayları bağdaştırıyor  bunu ressam diliyle anlatıyor. Bu yaşanan  paradoks  Altunay  Geciroğlu’nun  tuvallerinde eğlenceli  bir  hale  dönüşüp, her yaşananın bir değeri olduğu ve bundan keyif  almanın  önemli  olduğu düşüncesi ‘Cümbüşü  Alem’  sergisi  olarak karşımıza çıkıyor.’

Ressam Altunay Geciroğlu‘nun sizi de iç aleminize yolculuğa götürecek ‘Cümbüş-ü Alem’ adlı sergisi 19 Kasım 2015 – 19 Şubat 2016 tarihleri arasında Mim Hotel İstanbul‘da ziyaret edilebilir.

Mim Hotel
Ferah Sk. No: 20 Nişantaşı – İstanbul
(İstanbul Cerrahi Hastanesi’nin yanı)
0212 231 28 07

IMG_0076

Altunay GECİROĞLU Kimdir?

1987’de resim çalışmalarına başladı. 1990-1991 dönemi M.E.B. “çizgi” resim kursunu, öğretmenlik hakkı elde ederek bitirdi. Orada hocası olan Mahir Güven’le beş yıl atölye çalışması yaptı.
Çeşitli atölyelerde çeşitli hocalarla çalıştı. 1997’den itibaren pop-art olarak başlayan çalışmaları, zamanla post-moderne kaydı ve çağdaş klasikçilik olarak devam ediyor. Klasiği geometrik formlarla ve oryantalist bir yaklaşımla modernize ediyor.
2011’ de başladığı ‘’ alemler’’ serisinde, alem obje olmanın dışında mecazi anlamlarda yorumlandı. 2013’de İstanbul’dan sonra Gaziantep’de de ‘’alemin keyfi yerinde’’ adıyla sergilendi. Ve devamlı değişime uğrayan alemler sonunda paradoksa dönüştü.
D.K.K.yarışmasındaki eseri, 1999 takviminde yer aldı. 2006’da Ankara Sanat Fuarına katılan sanatçının, 2007 yılında Çanakkale Art Prize Competition’da eserleri sergilendi.Turizm ve Kültür Bakanlığı sanatçı belgesine sahip olan sanatçı, yurtiçi ve yurtdışı karma sergilere de katılmıştır.Kahraman Maraş Sütçü İmam Üniversitesinin düzenlediği Anadoluya Yolculuk çalıştayında yer almıştır. Çalışmalarına kendi atölyesinde devam ediyor.
Kişisel Sergiler
2015 Memorial Hastanesi –Şişli ve Ataşehir
2013 Doğaner Sanat Galerisi- Gaziantep
2012 Ramada Hotel-Altunizade
2011 Şirket-i Hayriye sanat galerisi-Kadıköy
2011 The Green Park Hotels-Pendik
2010 Antik Hotel-Bayezıt
2007 A.K.M.–Taksim
2005 Galeri Artist–Çukurcuma
2005 Art-Sümer sanat galerisi-Arnavutköy
• 2004 Dematr sanat galerisi-Arnavutköy
• 2001 Basın Müzesi-Cağaloğlu
• 1992 Enver Atakan Vakfı-Kadıköy
• 1991 Peron sanat galerisi-Moda
Ödüller
• Çanakkale 18 Mart Üniversitesi resim yarışması- sergilenme
• Çorlu Kültür ve Sanat Derneği- 3.lük
• Türk Ecz. Birliği-jüri özel ödülü
• Çevre ve Orman Bakanlığı- sergilenme
• Türkiye Jokey Kulübü- mansiyon
• Kasdav- Jüri özel ödülü- 1.lik ve mansiyon
• Deniz Kuvvetleri Komutanlığı-sergilenme

Başa dön tuşu