SANATTAN

1 Milyon Euroya ‘Patates’ olur mu?

İrlandalı sanatçının organik patates fotoğrafı 1 milyon euroya satıldı.

Fotoğraf sanatçısı Kevin Abosch, organik patates fotoğrafının adı açıklanmayan Avrupalı bir iş adamı tarafından satın alındığını söyledi.

2010 yılında çektiği fotoğraf ile ilgili Sunday Times gazetesine konuşan Abosch, adını açıklamadığı işadamının, fotoğrafı önce evinin duvarında gördüğünü, birlikte iki kadeh şarap içtikten işadamının fotoğrafı çok beğendiğini, iki kadeh daha şarap içtikten sonra da fotoğrafı almaya karar verdiğini söyledi.

Abosch, gazeteye fotoğrafın fiyatıyla ilgili iki hafta sonra anlaştıklarını belirtti.

Bir fotoğraf serisinin parçası olan patates fotoğraflarından biri adı açıklanmayan işadamına satılırken, bir diğeri fotoğrafçının kendi koleksiyonunda bulunuyor, bir diğeri de Sırbistan’da bir müzeye bağışlandı.

Geçtiğimiz hafta Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’na davet edilen İrlandalı fotoğraf sanatçısının siyah zemin üzerine çektiği fotoğrafları zengin ve ünlü isimler tarafından tercih ediliyor.

(DHA)

Başa dön tuşu