SANATTAN

‘Köprüde Buluşmalar’da Fragman ve Kısa Film Atölyeleri

İstanbul Film Festivali kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın destekleriyle bu yıl 12. kez düzenlenen Köprüde Buluşmalar, Fragman ve Kısa Film olmak üzere iki yeni atölye serisi düzenliyor.

Fragman Atölyesi

Köprüde Buluşmalar kapsamında Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Fragman Atölyesi, filmlerin tanıtımı ve pazarlanması için en önemli malzemelerden biri olan fragmanın yapım aşamasının önemini vurgulamayı, ülkemizde yüksek kalitede fragman üretiminin artmasını ve kurgucuların fragman yapımında uzmanlaşmasına destek olmayı amaçlıyor. İki kere düzenlenecek atölyelerin ilki 14 Haziran-4 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek.

Başvuranlar arasından seçilecek deneyimli 4 kurgucu ve 4 yapımcı panel, kapalı grup çalışması, film – fragman gösterimleri ve profesyonel stüdyoda kurgu şeklinde gerçekleşecek. Atölyeye seçilenler, deneyimli kurgucu Benjamin Mirguet, Osman Bayraktaroğlu ve kültür yöneticisi İmre Tezel ile çalışacaklar. Atölye sonunda fragmanların 3. kurguları tamamlanmış, kurgucular fragman kurgusunun incelikleri hakkında bilgi ve deneyim edinmiş, yapımcılar ise filmlerinin pazarlama stratejisini geliştirmiş olacaklar.

14 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Fragman Atölyesi’ne deneyimli kurgucular ve tamamlanmakta olan kurmaca ve belgesel filmleri ile yapımcılar, 1 Haziran Perşembe gününe kadar başvuru yapabilirler.

Kısa Film Atölyesi

Köprüde Buluşmalar kapsamında gerçekleştirilecek Kısa Film Atölyesi, kısa filmlerin sinema sektöründeki önemine dikkat çekmeyi ve uluslararası seviyede yapımların artmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. İlk ya da ikinci kısa filmini çekecek yeni nesil genç sinemacılara yönelik olacak atölyenin ilki 8-18 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.

Başvurular arasından seçilecek 4 kısa film projesinin yazar, yönetmen ve yapımcıları projelerini sinema sektöründen deneyimli profesyoneller ile çalışarak geliştirecekler. Grup çalışmaları formatında düzenlenecek atölyede proje ekipleri yönetmen ve yapımcı eğitmenler ile iki aşamalı senaryo çalışması yapacaklar. Ayrıca görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni, yönetmen asistanı ve yapım amiri ile yapılacak derslerde yapım sürecine hazırlanacaklar. Atölyenin sonunda ekipler yapımcı – yönetmen çalışması disiplinini geliştirmiş ve eğitmenlerle birlikte projelerinin profesyonel sunum dosyasını hazırlamış olacaklar.

8-18 Temmuz tarihleri arasında ilki gerçekleştirilecek Kısa Film Atölyesi için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2017 Çarşamba.

Her iki atölyeye başvuru için: https://vp.eventival.eu/iff/2017

Başa dön tuşu