SANATTAN

Akbank 42. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması Başvuruları Devam Ediyor

Akbank Sanat’ın, Resim ve Heykel Müzeleri Derneği iş birliği ile düzenlendiği, çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri takip etmek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla hayat bulan Akbank 42. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması’na başvurular devam ediyor.  

‘Gelecek-geçirmez” kavramından türetilen bir açık çağrının bilişim teknolojilerinden sağlığa, finanstan iklim değişikliğine kadar geniş bir yelpazede toplumsal hayatın geleceğini kontrol altına alma pratiğini vurgulayan 42. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışma teması, geleceği nasıl temsil edebileceğimiz konusunda sorular ortaya koyuyor. Yarışma 40 yaş altındaki tüm üniversite öğrencilerinin ve genç sanatçıların katılımına açık. Katılımcılar yarışmaya bir veya daha fazla eserle başvuru yapabilecekler. Yarışma; resim, heykel, fotoğraf, video, performans, seramik, cam, baskı, grafik tasarım, yerleştirme ve yeni medya gibi çağdaş sanatın tüm ifade biçimlerine açık.

Başvurular, jüri tarafından değerlendirilecek ve sergilenmek üzere seçilen eserler 5 Haziran – 27 Temmuz 2024 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta sanatseverlerle buluşacak. Yarışmaya başvuru için son tarih 2 Nisan 2024. Yarışma hakkında detaylı bilgi için akbanksanat.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Jüri Üyeleri:

Kerem Ozan Bayraktar (Sanatçı)
Tuçe Erel (Bağımsız Küratör – yazar)
Aslı Seven (Küratör)
Gönül Nuhoğlu (Resim ve Heykel Müzeleri Derneği Yöneticisi)
Derya Bigalı (Akbank Sanat Müdürü)

Başvuru adresi:
www.akbanksanat.com/akbank_gso

Son başvuru tarihi: 2 Nisan 2024

Yaptığınız Her Eylem Düşüncelerinizin Yansımasıdır – Etingü Dönmez Durgun yazdı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu