ASAŞSANAT’ın sanatı ve sanatçıyı desteklemek, sanatçıların alüminyumu yakından tanımaları ve bu malzemeye dair farkındalıklarının artırılması amacıyla hayata geçirdiği Alüminyum Heykel Yarışması’nın bu yıl 4’üncüsü gerçekleştiriliyor.
Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından ASAŞ’ın sanatçıları, akademisyenleri, öğrencileri bir araya getirerek karşılıklı sinerjiyle öğrenme, tasarlama ve üretim süreçlerini desteklemek amacıyla kurduğu ASAŞSANAT’ın geleneksel Alüminyum Heykel Yarışması başlıyor. İki yılda bir düzenlenen yarışma ile sanat ve sanatçıların desteklenmesinin yanı sıra sanatçıların alüminyumu yakından tanımaları, alüminyumun sahip olduğu çok çeşitli üretim olanakları ile ilgili farkındalıklarının artırılması ve sanatçılara ASAŞSANAT atölyesinde eserleri için üretim desteği sağlanması amaçlanıyor.
Sanatçılar yarışmaya eserlerinin 1/5 ölçekli maketleri ile başvurabiliyor. Yarışmanın bu yılki jürisinde Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, Prof. Dr. Meriç Hızal, ASAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Safa Bayar Yavuz, ASAŞ Pazarlama ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Demet İncirci, ünlü oyuncu ve heykeltıraş Arzum Onan, heykel sanatçısı Seçkin Pirim, Mimar Nevzat Sayın ve ASAŞSANAT Yöneticisi Heykeltıraş Mert Ege Köse yer alıyor. Yarışmanın birincisi 5000 dolar, ikincisi 3000 dolar, üçüncüsü 2000 dolar, mansiyon alan eser ise 1000 dolar ile ödüllendirilecek. Ödül alan eserlerin üretim maliyetleri ASAŞ tarafından karşılanacak, ardından eserler ASAŞSANAT bünyesinde sergilenecek.
Yarışmaya ilişkin şartnameye ulaşmak için;
https://www.asastr.com/grup-faaliyetleri/asas-sanat/
ASAŞSANAT Hakkında
2015 yılında ASAŞ bünyesinde kurulan ASAŞSANAT, sanatçıları, akademisyenleri, öğrencileri bir araya getirerek karşılıklı sinerjiyle öğrenme, tasarlama ve üretim süreçlerini desteklemek amacıyla kuruldu. ASAŞSANAT ile ASAŞ’ın üretim tesislerinin olanakları, döküm atölyesi ve sanat atölyesi sanatın ve tasarımın çeşitli alanlarında eğitim alan, eğitmenlik yapan ve eser/ürün üreten kişilere açılıyor. Ayrıca üniversitelerle ortak yürütülen programlar çerçevesinde öğrencilere ve akademisyenlere destek sağlanırken, profesyonel sanatçı ve tasarımcılara eserlerini üretebilmeleri için profesyonel atölye hizmeti ve artizan desteği veriliyor.
ASAŞ Hakkında
1990 yılında kurulan ASAŞ, bugün Akyazı, Sakarya bölgesinde yer alan son teknoloji ile donatılmış 5 üretim tesisi ve 3.062 çalışanıyla Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşları arasında yer alıyor. Sektörün bakanlık onaylı ilk Ar-Ge merkezine de sahip olan ASAŞ, üretim alanındaki tecrübesini tasarım ve Ür-Ge çalışmalarıyla sürekli geliştirerek sektöre birçok sektör için yenilikçi ürünler sunuyor. ASAŞ, alüminyum profil, kompozit panel, alüminyum yassı mamul, PVC kapı ve pencere sistemleri, alüminyum bayrak ve aydınlatma direkleri, alüminyum kapı, pencere ve giydirme cephe sistemleri, panjur sistemleri, garaj kapıları ve motor kontrol sistemleri alanında zengin bir ürün yelpazesine sahip. Bugün 90’dan fazla ülkeye ihracat yapan ve kuruluşundan bu yana istikrarlı büyümesini sürdüren ASAŞ, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 sıralamasında 54’üncü sırada yer alıyor.