ETKİNLİKLERSERGİ

Simon Wachsmuth, ‘Orada Olmak-Varlık ve Yankılanma’ İle NOKS Art Space’te

Yaşamını ve çalışmalarını Berlin’de sürdüren kavramsal sanatçı Simon Wachsmuth, yeni sergisi “Orada Olmak- Varlık ve Yankılanma” ile NOKS Art Space’te.

Orada Olmak sergisi, Simon Wachsmuth‘un 4 farklı film çalışmasında yer alan seslerden oluşuyor. Filmler, 2007-2016 yılları arasında, İran, Türkiye, Güney Kore ve Hindistan olmak üzere dört ülkede çekildi.  Filmlerin mevcut görsel bileşeninin seyirciye gösterilmemesi anlamında Orada Olmak sergisi maddesizleştirilmiş bir sergi. Sergide, görüntü temelli işlerin (filmlerin) yalnızca seslerinin dinletilmesiyle, izleyicinin mekânları ve yerleri duyarak algılaması amaçlanıyor.

NOKS Art Space’te
Hindistan

Orada Olmak, izleyiciyi kısmen eksik olan bir şeyin genel özellikleri üzerinde düşünmeye davet ediyor. Görüntülerin yankısını takip etmek suretiyle izleyiciler, sesin ve dinlemenin durumsal ve ilişkisel yönleri üzerinde düşünmeye davet ediliyor. Serginin tematik odağını tamamlamak için, görüntüleri oluşturma ve izleme sürecinde hayal gücünün potansiyelini ele alan başka bir ses çalışması gösterilecek.

NOKS Art Space’te
İran

Sergi ziyaret günleri ve saatleri: Sadece cumartesi, pazar ve pazartesi günleri  14:00- 18:00 arasında izlenebilir.

Açılış:
22 Aralık Salı
Saat:16:00

NOKS Art Space
Rasimpaşa M. Talimhane sk. No:19B, Yeldeğirmeni
Kadıköy, İstanbul

İRAN- O zaman neredeydik, şimdi neredeyiz?
TÜRKİYE- Parabasis
GÜNEY KORE- Şimdiki Halde
HİNDİSTAN- Ağların Efendisi

NOKS Art Space’te
Türkiye

Simon Wachsmuth Kimdir?

1964 yılında Hamburg/Almanya’da doğan Simon Wachsmuth, yaşamını ve çalışmalarını Berlin’de sürdürmekte olan bir sanatçıdır. Viyana Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi’nde Resim ve Görsel Medya alanlarında öğrenim görmüştür.

Simon Wachsmuth, Documenta 12 Kassel’de (2007), İstanbul Bienali’nde (2009), Busan Bienali’nde (2012) ve Suzhou Documents Suzhou/Çin’de (2016) ve yine Çin’de Makao Bienali’nde (2021) yer aldı. Eserleri, Georges Didi-Huberman’ın küratörlüğünü yaptığı Atlas sergisi kapsamında Madrid’de Museo Reina Sofia’da ve Karlsruhe’de ZKM’de yer aldı. Eserleri ayrıca Porto’daki Museo Serralves, Museé de Valence, New Museum Nürnberg, Musee Picasso, Barcelona, Sevilla’daki CAAC, Vaduz/Lihtenştayn’daki Sanat Müzesi, Viyana’daki Belvedere Müzesi, Floransa’daki Marino Marini Müzesi, Fondazione Sandretto Re Rebaudengo ve Torino’daki Mısır Müzesi’nde sergilendi. Bunun yanı sıra sanatçı, Berlin’deki Gropiusbau’da And Berlin Will Always Need You (Berlin’in Her Zaman Size İhtiyacı Olacak) ve Kunsthaus Dresden’de Requiem sergilerinde yer almıştır.

Tarihin inşası ve yeniden inşası, Simon Wachsmuth’un sanatsal çalışmalarının ana temasını oluşturur. Wachsmuth’un tarihsel anlatılara olan ilgisi, geçmişin bugün açısından önemi ve geçmişin çağdaş siyasi zorunluluklarla ilişkili olarak nasıl sunulduğu sorusu etrafında şekillenir. Tarihin maddesel olarak nasıl tezahür ettiği sanatçının araştırmalarında yinelenen bir unsurdur.  Sanatçı, diyalog ilkesinden yola çıkarak, arşiv malzemelerinin minimalist formların dili ile birleştirildiği enstalasyonlar yaratır. Sanatçının yerleştirme, performans ve film çalışmaları disiplinler ötesi niteliktedir.

NOKS ART SPACE Hakkında

NOKS Art Space, Elvan Ekren ve Volkan Kızıltunç tarafından 2017 yılında kurulmuş, Kadıköy, İstanbul’da yer alan ortak bir çalışma, üretim ve sergileme alanıdır. NOKS; sergi, atölye çalışmaları ve deneysel projelere ev sahipliği yapmaktadır. Bağımsız, kültürlerarası birlikteliklerin ve disiplinlerarası etkileşimin ön planda tutulduğu bir  platform sunar. NOKS; sergi, konuşma ve atölye çalışmalarının yanı sıra uzun soluklu projeler gerçekleştirir. Sanatçılar arası kolektif üretim ve dayanışma yöntemleri üzerine odaklanarak sanat profesyonelleriyle iş birlikleri kurmayı amaçlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu