enstitüsü
-
ETKİNLİKLER
300 Yıl Önceki Osmanlı Şenliği, Görülmemiş Belgelerle Yeniden!
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün “Bursiyer Konuşmaları”, araştırmacıları çevirimiçi ortamda ağırlamaya devam ediyor. Konuşma dizisinin ikinci etkinliğinde Sinem Erdoğan İşkorkutan, Sultan III.…
Devamını Oku » -
ETKİNLİKLER
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü “Bursiyer Konuşmaları”
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün yeni etkinlik dizisi “Bursiyer Konuşmaları,” kentin bilinmeyen yönlerini konu edinen bilimsel çalışmaları meraklılarıyla buluşturuyor. Enstitü’den araştırma desteği…
Devamını Oku » -
ETKİNLİKLER
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü – Geçmişten Günümüze, İstanbul’un Suyla İlişkisi Üzerine Bir Konuşma
Arka Oda Toplantıları Geçmişten Günümüze, İstanbul’un Suyla İlişkisi Üzerine Bir Konuşma Çiğdem Kafescioğlu, 30 Ocak Perşembe, 18.30 İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün…
Devamını Oku » -
ETKİNLİKLER
Osmanlı Elyazmalarının Hikayesini Küratöründen Dinleyin!
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, elyazmaları üzerinden Osmanlı toplumunda çok dillilik, gündelik hayat, tıp, evren ve zamanın bilgisi, toplumsal cinsiyet ve cinselliğin izlerini süren “Hafıza-i…
Devamını Oku » -
SANATTAN
“Hafıza-i Beşer: Osmanlı Yazmalarından Hikâyeler”
Osmanlı Elyazmalarının Çok Katmanlı Dünyasına Yolculuk “Hafıza-i Beşer: Osmanlı Yazmalarından Hikâyeler” İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Osmanlı elyazmaları aracılığıyla ziyaretçileri metinler, objeler ve…
Devamını Oku » -
KÜLTÜREL MİRAS
Göbeklitepe’den Belgrad’ın Kalbi Kalemegdan’a “İnsan ve Hayat”
Tarihin Sıfır Noktasından Belgrad’ın Kalbi Kalemegdan’a “İnsan ve Hayat” Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen, Türkiye’nin farklı renkleri ve sesleriyle tanıtıldığı…
Devamını Oku » -
ETKİNLİKLER
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü “Arka Oda Toplantıları” – Dr. Semih Çelik “İstanbul’da Unutulmuş Bir Müze: Galatasaray Mekteb-i Tıbbiyesi Doğa Tarihi Müzesi”
Osmanlı’nın İlk Doğa Tarihi Müzesi, Arka Oda Toplantıları’nda! Dr. Semih Çelik, 10 Ekim Perşembe, 18.30 İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün Bizans, Osmanlı…
Devamını Oku » -
MÜZİK
Moskova’da Türk Müziği Dinletisi
Türkiye’nin başat kültürel diplomasi kurumu olan Yunus Emre Enstitüsü, Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Devlet Çaykovski Konservatuarında gerçekleşen Uluslararası Müzik Festivalinde…
Devamını Oku » -
SANATTAN
Türk Sineması Yaz Okulu Hülya Koçyiğit’i ağırladı
Yunus Emre Enstitüsü Türk Sineması Yaz Okulu Hülya Koçyiğit’i ağırladı Türkiye’nin sinema birikimini dünya ile paylaşmak ve Türk sinemasını dünyanın…
Devamını Oku » -
KİTAP
Dünya gençleri Ahmet Ümit ile buluştu!
Yunus Emre Enstitüsü, dünya gençlerini Ahmet Ümit ile buluşturdu Türk edebiyatının daha yakından tanınması amacıyla Türk Edebiyatı Yaz Okulu faaliyeti…
Devamını Oku » -
ETKİNLİKLER
Yunus Emre Enstitüsü Göbeklitepe’yi Dünyaya Tanıtmaya Devam Ediyor…
Yunus Emre Enstitüsü tarafından her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilen Türkiye Haftası etkinlikleri bu yıl Göbeklitepe yılı kapsamında “Göbeklitepe:…
Devamını Oku » -
ETKİNLİKLER
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü “Arka Oda Toplantıları” – Cemal Ünlü “Münir Nurettin Selçuk: İcracılığı ve Bestekârlığı”
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü bünyesindeki “İstanbul ve Müzik” Araştırma Programı (İMAP)’nın düzenlediği “Arka Oda Toplantıları”, Nisan ayında araştırmacı yazar Cemal Ünlü’yü…
Devamını Oku » -
ETKİNLİKLER
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü – Haldun Dormen ile Cumhuriyet Dönemi Operetleri ve Müzikalleri Üzerine Sohbet
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü bünyesindeki “İstanbul ve Müzik” Araştırma Programı (İMAP)’ın düzenlediği “İstanbul’un Sesleri” etkinlik dizisi devam ediyor. Usta sanatçıları ağırlayan…
Devamını Oku » -
KENT & MİMARİ
“Aralıktan Bakmak: Meşrutiyet Caddesi’nden Bir Kesit”
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, 20 Mart – 21 Eylül 2019 tarihleri arasında “Aralıktan Bakmak: Meşrutiyet Caddesi’nden Bir Kesit” başlıklı bir sergi…
Devamını Oku » -
ETKİNLİKLER
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Kütüphane Haftası’nı Kutluyor
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, 55. Kütüphane Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenliyor. 25 – 30 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikler…
Devamını Oku » -
SANATTAN
İDEALİST MEKTEP, ÜRETKEN ATÖLYE Sergisi Salt Galata’da açıldı.
İDEALİST MEKTEP, ÜRETKEN ATÖLYE -1932’DEN 1973’E GAZİ RESİM-İŞ- Sergisi SALT GALATA’da açıldı. SALT’ın Türkiye sanat tarihine ilişkin araştırmalarına yeni bir katman olarak hazırlanan İdealist Mektep,…
Devamını Oku » -
KÖŞE YAZILARI
Tarabya Kültür Ve Sanat Festivali – Mine Bora Diri yazdı…
İlk kez düzenlenen festival, İstanbul’daki yaratıcı sanat ortamından ilham alarak kültür sanat örneklerini davetlilerle bir araya getirdi. Tarabya Kültür Akademisi,…
Devamını Oku » -
ETKİNLİKLER
Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü – İstanbul’da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji
Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, İstanbul kent tarihinin sosyokültürel yapısına ışık tutan plaj kavramını İstanbul’da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja…
Devamını Oku » -
SANATTAN
Uğur Uludağ ile “Ben Challenger Meşrebim’
E.S.E.K. bu sezona da ‘Ben Challenger Meşrebim’ oyunu ile ‘merhaba’ dedi. Oyunu, yazan, yöneten ve anlatan Uğur Uludağ. 2 perdelik komikli müzikli ortam!…
Devamını Oku »