SANATTAN

Çiğdem Tunç Kendi Tiyatrosunu Kurdu!

Televizyon ve Radyo Programları Yapımcısı, Tiyatro Yönetmeni, Tiyatro-Sinema-Dizi Oyuncusu, Ses Sanatçısı, Sunucu, Balerin, Show Sanatçısı, Seslendirme Sanatçısı, Koreograf, Köşe Yazarı gibi sayısız alanda çalışmalar yapan Çiğdem Tunç, kendi tiyatrosunu kurduğunu açıkladı.

Tiyatronun adının “Çiğdem Tunç Tiyatrosu” olduğunu açıklayan Çiğdem Tunç yaptığı açıklama da; “Bundan böyle yoluma kendi sanat anlayışım, duruşum ve birikiminle devam edeceğim. Tek ihtiyacım dualarınız ve manevi desteğinizdir. İlk oyunumuz “El Deliye Biz Akıllıya Hasret” adlı vodvil tarzında ki komedimiz Kasım ayında sizlerle buluşacaktır. Saygım, sevgim ve selamlarımla.” dedi.

Haber: Nasuh Bektaş

Çiğdem Tunç Kimdir?

23 Ağustos’ta İstanbul Kadıköy’de doğan Çiğdem Tunç, ilkokulu Moda İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Üsküdar Amerikan Lisesi’nde tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo – Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. Türkiye’nin ilk Müslüman bale eğitmeni Yıldız Alpar (Emiroğlu) Bale Okulu’ndan mezun olarak Royal Academy Of Dancing yüksek sertifikası sahibi oldu.
ilk profesyonel sanat hayatına 1977 yılında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde adım atan Çiğdem Tunç, burada 90 genç balerinin yetişmesini sağlamıştır. İstanbul Devlet Opera ve Balesi ile İstanbul Devlet Tiyatroları’nda balerin olarak çalışmıştır.
Çiğdem Tunç’un sanat hayatında Şan Tiyatrosu çok önemli bir yer tutmaktadır. Burada pek çok usta ile sahne paylaşmış onların rahle-i tedrisinden geçmiştir.
Çiğdem Tunç aynı zamanda birçok seminer ve konferansa doğru Türkçe kullanımı ile ilgili konuşmacı olarak katılmıştır. Pek çok sosyal sorumluluk projesine katkı vermiş olan Tunç, hayvanlara duyduğu derin sevgiden dolayı çevresindeki tüm sahipsiz hayvanların beslenmeleri için büyük gayret sarf etmektedir. Aynı duyarlılığı çevreye ve doğaya da azami olarak göstermektedir. Sanatçı birçok kurum ve kuruluşun hayır işlerinde gönüllü olarak sanatını icra etmiştir.

Yaşamı boyunca okuduğu yüzlerce kitabı güneydoğudaki okullarımıza bağışlamıştır.

Barış Manço, Kemal Sunal, Haldun Dormen, Egemen Bostancı, Cem Ertekin, Mustafa Oğuz, Müjdat Gezen ve Kahraman Afyonoğlu gibi alanlarında usta olmuş kişiler Çiğdem Tunç’un hayatında önemli mihenk taşlarıdır.

Selfiewebbie reklam

Başa dön tuşu