KİTAP

‘Her Kadın Ölümsüzdür’

Ünlü araştırmacı ve yazar Halit Kakınç, Asuman Tümer ile birlikte yazdığı son romanında farklı bir tarihsel dökümandan ve figürden yola çıkarak bugünlere kadar uzanan bir konuyu ele alıyor.
İki yazarın mitolojik bir kişilikle ilgili bilinmeyenleri sorguladıkları kitap, geçmişle günümüz arasında sırlarla dolu bir dünyanın kapısını aralıyor.

Himiko’dan Asena’ya…

Himiko, Yamatakoku adlı ada krallığını M. S. 200’lü yılların sonlarından itibaren yöneten ve Çin kayıtlarına göre M. S. 248’de ölen Japon hükümdarı.

Japon tarihindeki tek kadın hükümdar.

Yamatai denilen belde de, Japonya’nın Atlantisi… Aynen, Bermuda Üçgeni gibi paranormal olaylara gebe olan bir bölge. Himiko’nun saltanat bölgesi.

Himiko, güçlerini rahibelerden birine aktarırken sadece güçlerini değil, ruhunu da transfer eder. Günün birinde bu ritüel başarısız olunca, adayı lânetler. Ada, önce fırtınalarla çevrelenir. Sonra da batar.

Ve Asena…

2 bin yıl sonra Türkiye’den bu EFSANE’nin peşine düşen iki arkeolog var bu romanda: Anneannesinin annesi Oşima kökenli bir Japon olan ve Ertuğrul Gazisi Çarkçı Mehmet Ali ile Türkiye’ye getirdiği Oşimalı Yori’nin torunlarının kızı… Hobi olarak Japonca öğrenen arkeolog Dr. Asena Kılıç…

Ve de aneannesi Türk, babası Japon olan ve son derece güzel Türkçe konuşan meslekdaşı arkeolog Dr. Hiroşi Miyamoto… Yani Süha…

Bir de Efsun var, Asena’nın öğrencisi.

Konuyu önce merak eden… Sonra sahiplenen.

Kime transfer olacak Himiko’nun ruhu?..

HALİT  KAKINÇ Kimdir?

1952 doğumlu. Bostanlı İlkokulu (İzmir), Alman Orta Okulu ve Avusturya Lisesi’ni bitirdi. Siyasal Bilimler Y. O.’ndan sonra, İ. Ü. İktisat Fakültesi’nde yüksek lisans, Uluslararası İlişkiler Kürsüsü’nde de doktora yaptı.

Müzik grubu DÖNÜŞÜM ile (1970-1975) 9 adet 45’lik plak doldurdu. Yurt dışında üç kez Türkiye’yi temsil etti.

Çeşitli gazetelerde Haber Müdürü, Yazı  İşleri Müdürü, Ekonomi Servisi Şefi, Magazin Müdürü, Genel Yayın Müdürü ve Köşe Yazarı olarak çalıştı.

Bilgi Üniversitesi’nin kurucuları arasında yer aldı.

Sultangaliyev ve Millî Komünizm, Destansı Kuramcı Sultangaliyev, Kızıl Cebe Rıskulov, Küresel Sorunlar, Yerkubbe, Struma, Çerkes Aşkı, Zamanın Ruhu, Kızıl Turan, Yazılmamış Bir Tarih, İnsaymun, Köle Devrimci, ve Deizm adlarında 13 kitap kaleme aldı.

ASUMAN TÜMER Kimdir?

Adapazarı’nda doğdu. Yüksek öğrenimini İİTİ Akademisi’nde tamamladı. 1995’te ABD’ye gitti. The Best Life dergi grubu için yazmaya başladı. 1997’den 2006 yılına dek grubun Yazı İşleri Müdürü ve ardından Yayın Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürdü.

1999 yılında ‘Oktay Akbal Öykü Yarışması’nda ‘Ayarı Bozuk Çayevi’,  ‘Şakacı’ ve ‘İkinci Perde’ adlı öyküleriyle birinciliği kazandı.

Asuman (Şiir-Cem Yayınları), Ayarı Bozuk Çayevi (Öykü-Cumhuriyet Yayınları),  Kura’nın Şarkısı (Roman-Dünya Ağacı Yayınları), Güneş Suya Ne Söyler (Roman-Doğan Kitap, Gökkuşağı Tarlası (Öykü-Karınca Yayınları-2019) adlı eserleri yayımlandı.

ABD’de şan ve müzikal eğitimi alan Tümer’in 2016 yılında 70’den fazla öyküsü Dr. Hasan Cihat Örter  tarafından bestelenmiş olup, ‘Müzikli Öyküler’ projesi ile 10 Nisan 2018’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.

Her Kadın Ölümsüzdür

Yeni Yılda Kendimize Verdiğimiz Sözleri Nasıl Tutarız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu