KİTAP

KTSM’den Anlamlı Bir Proje: ‘Bir Dünya Okumak’

“İyi Bak Dünyana” hareketine öncülük eden Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), sürdürülebilirliği odağına alan projelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Sürdürülebilirlik Adımları Derneği (SADE) ile hayata geçirilen ‘Bir Dünya Okumak’ Söyleşileri isimli projede; sürdürülebilir ve dayanıklı toplumlar inşa etmede kitapların hayati önemi ele alınıyor.

Disiplinlerarası üretim ve buluşmalara alan açmaya devam eden Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, başlattığı yeni projesinde bütüncül bakış açısıyla sürdürülebilirliğin tüm boyutlarını kitaplar aracılığıyla aktaracak. Sürdürülebilirlik Adımları Derneği (SADE) iş birliğiyle hayata geçirdiği ‘Bir Dünya Okumak’ Söyleşileri projesi kapsamında ezber bozan yazarlar sürdürülebilirliğe farklı perspektiften bakıyor.

Bilginin gücüne, yazının kalıcılığına ve kitap kokusunun zamansızlığına inanarak oluşturulan ve içinde tasarım-sanat-sürdürülebilir mimari ağırlıklı özel bir koleksiyondan oluşanKTSM’nin kütüphanesindeki kitaplardan ilhamla hayata geçirilen ‘Bir Dünya Okumak’ projesi kapsamında alanında yetkin ve dünyayı farklı gözlerle yorumlayan anlatıcılarla bir dizi söyleşi düzenleniyor.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları odağında güncel konuları farklı disiplinlerden kişilerle derinlemesine irdeleyecek olan ‘Bir Dünya Okumak’ Söyleşileri, kitaplar aracılığıyla sürdürülebilirliğe farklı pencerelerden bakıyor.

Kütüphane Haftası’nda adımları atılan proje kapsamında gerçekleştirilen röportajlar, izleyicilere sürdürülebilirliği kapsamlı bir şekilde keşfetme, yazarların sürdürülebilirlik yolculuğuna ortak olma ve hikayelerden ilham alarak sorgulama ve harekete geçme olanağı tanıyor. SADE iş birliğinde hayata geçen bu özgün proje KTSM’nin sorumlu üretim ve tüketim çağrısını da destekler nitelikte.

Murat Yeşildere, Beliz Kudat, Gülin Yücel, Merve Çağlar, Dr. Ferhat Jak İçözve Buket Uzuner’in katılımıyla gerçekleşen söyleşiler SADE ve KTSM sosyal medya hesapları ve Youtube kanalından izleyiciyle buluşuyor.

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği hakkında

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği, Türkiye’de sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılması, etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Sürdürülebilirlik alanında kurumlarda ve toplum hayatında gerekli dönüşümün gerçekleşmesi için projeler geliştirmekte, eğitim ve atölye çalışmaları düzenlemekte ve ilham veren uygulamaları yaygınlaştırmak üzere etkinlikler düzenlemektedir.

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi hakkında

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, disiplinlerarası paylaşımlara alan açan bir üretim ve buluşma platformu. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları önceliklerinden sorumlu üretim ve tüketimi odağına alan ve sürdürülebilirliği merkeze koyan KTSM, İyi Bak Dünyana hareketinin de öncüsü.  Sosyal fayda üreten fikirlerin savunuculuğunu yapan KTSM’nin her katı, farklı bir üretim ve öğrenme alanını içerecek şekilde tasarlandı. Tasarım ve sanat çalıştaylarının yanı sıra konuşma ve sunumların da düzenlendiği merkezde, seramik fırınının da bulunduğu seramik üretim alanı; giriş katında özgün, özgür ve öze değen üretimlerin paylaşılacağı bir sergi alanı; tasarım ve sanat ağırlıklı 1.500’den fazla kitaptan oluşan bir kütüphane ile, herkesin kullanımına açık bir üç boyutlu yazıcı ile farklı üretim malzemelerinin bulunduğu bir atölye yer alıyor.

Sadece sanat ve tasarımda değil, yaşamın her alanında sürdürülebilirliğe inanan Kale Grubu, KTSM içerisinde özel bir mekâna da yer ayırdı: RootsStudioCafe. Yerli üreticiyi destekleyen, ‘sıfır atık’ felsefesiyle yola çıkılan kafede, yemek tasarımı konusunda zihin açıcı uzun masa sohbetler yapılması planlanıyor.

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi
Azapkapı Mahallesi, Hediye Sok. No:6
Beyoğlu/İstanbul

 kaletasarimsanatmerkezi.org

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu