SANATTANSİNEMA

‘Toprak’ filmine ABD’de ödül yağmuru

Amerika‘nın uluslararası prestijli film festivalleri olan 29. Woods Hole Film Festivali ve 10. Oceanside Uluslararası Film Festivali’nde, 2020 Türk Yapımı “Toprak” filminin oyuncusu Numan Çakır bir gecede iki kez üst üste “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görüldü.
Aynı gecede yönetmen Sevgi Hirschhäuser de “En Yetenekli Yönetmen, En İyi Drama Film ve En İyi Film” ödüllerinin sahibi oldu.

27 yaşındaki Antalya’lı bağımsız film yönetmeni Sevgi Hirschhäuser’ın kaleme aldığı, yönettiği ve yapımcılığı üstlendiği “Toprak” , yönetmenin ilk filmi olması özelliğini taşıyor. Ödüllü görüntü yönetmen eşi Chris Hirschhäuser ile birlikte çektiği film “En İyi Görüntü” ödüllünü de kazanırken aynı gecede yönetmen de “En Yetenekli Yönetmen, En İyi Drama Film ve En İyi Film” ödüllerinin sahibi oldu.

Numan Çakır, Amerikalı ve uluslararası oyuncu rakiplerini tek tek eleyerek bir gecede iki farklı film festivalinden iki defa “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazandı ve büyük başarının yanı sıra büyük gurur kaynağı oldu. Filmin Türkiye’den katılan tek Türk filmI olması, bir gecede iki festivalden toplamda 6 ödül kazanması büyük sevinç yaşattı.

Amerika’da 2020 yılında festival serüvenine başlayan, Antalya’da köyde yaşayan bir ailenin üzerinden kültür, gelenek  görenek ve inançları konu alarak işlenen, sosyal drama konulu kurgu filmi olan “Toprak” şuana kadar 27 festival deneyimi, 12 ödüle sahip bağımsız bir İlk film.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu