SANATTANSİNEMA

Yeşilçamın Efsanelerine Büyük Vefa

Bodrum’da, Türk sinemasının emektar sanatçılarının da katılımıyla “Yeşilçam Ahde Vefa Gecesi” düzenlendi.

Yeşilçam Sinema Emekçileri Sosyal Dayanışma ve Yaşatma Vakfınca (YESEV) ilçede yapımına başlanacak “Yeşilçam Emekçileri Huzurevi Projesi”ne destek amacıyla düzenlenen programda aralarında Nuri Alço, Talip Güran, Eşref Kolçak, Bahar Öztan, İlyas Salman, Nevra Serezli, Engin Koç‘un da olduğu çok sayıda sanatçı katıldı.

YESEV Başkanı Coşkun Ertam, programda yaptığı konuşmada, hayırsever bir vatandaşın bağışladığı 5 dönümlük araziye Yeşilçam emektarları için huzurevi projesine başladıklarını söyledi. Ertam, bu projeyi bakıma muhtaç emektar sanatçılar için oluşturduklarını dile getirdi.

Bahar Öztan da Yeşilçam’ın emektar oyuncuları için bir şeyler yapıldığı zaman çok mutlu olduklarını belirterek, geceyi düzenleyenlere çok teşekkür etti. Geceye destek veren gönüllüler arasında yer alan A7 Kitap Yayıncılığın sahibi Arzu Sandal‘a ödül ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Ahde vefa gecesinde sahne alan Yılmaz Morgül, Yeşilçam sanatçılarıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Morgül, bugüne kadar 3 bin 200 kez yardım konseri verdiğini ve bundan onur duyduğunu söylerken duygulandı.

Gülden Karaböcek ve Belkıs Özener‘in de konser verdiği programda, Yeşilçam’ın emektar sanatçılarına ödüller de verildi. Müthiş bir atmosfere sahip Bodrum Kalesi’nde gerçekleşen etkinliğe ilgi çok yoğundu. Tüm şarkılar seyircilerle hep bir ağızdan söylendi. Duygu dolu anların yaşandığı gece “Memleketim” şarkısıyla son buldu..

Program kapsamında ayrıca bazı film karelerinden figürlerin işlendiği mermerler satışa sunuldu. Geceden elde edilecek gelir, “Yeşilçam Emekçileri Huzurevi Projesi”ne bağışlanacak.

Haber-foto: Nasuh Bektaş

Başa dön tuşu