MÜZİKSANATTAN

Moskova’da Türk Müziği Dinletisi

Türkiye’nin başat kültürel diplomasi kurumu olan Yunus Emre Enstitüsü, Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Devlet Çaykovski Konservatuarında gerçekleşen Uluslararası Müzik Festivalinde ‘Türk Müziği Tanıtım Konseri’ düzenledi.

25 Ağustos’ta gerçekleşen ve dinleyicilerin büyük ilgi gösterdiği programda Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Türk Dünyası Müzik Topluluğu sanatçısı İrfan Gürdal ve ritim sanatçısı Şamil Ersöz sahne alırken; Türk dünyasının müzik aletlerinden Dombıra, Iklıg, Üç telli, Kengirge ve Saz dinleyicilere tanıtılarak Türk dünyası müziklerinden örnekler çalındı.

Dünyanın çeşitli coğrafyalarında Türk kültürünü tanıtmak ve kültürel bağları geliştirme amacıyla faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü, ‘Türk Müziği Tanıtım Konseri’düzenledi. 25 Ağustos’ta Moskova Devlet Çaykovski Konservatuvarı bünyesinde gerçekleşen Uluslararası Müzik Festivalinde Türk Dünyası Müzik Topluluğu sanatçısı İrfan Gürdal ve ritim sanatçısı Şamil Ersöz sahne aldı.

Dinleyiciler müzik aletlerine büyük ilgi gösterdi

Dinleyicilerin büyük merakla takip ettiği konserde, sanatçılarımız Türk dünyasının’Dombra’, ‘Iklıg’, ‘Üç telli’, ‘Kengirge’ ve ‘Saz’ gibi kendine has enstrümanlarını tanıtırken, Türk dünyası müziklerinden en güzel örnekler icra edildi.

Türk kültürünün önemli öğelerinden tasavvufi düşünce anlatılacak

Moskova Devlet Çaykovski Konservatuarında faaliyetlerine devam edecek olan Yunus Emre Enstitüsü, 29 Ağustos tarihinde ‘Türk Tasavvuf Düşüncesi ve Ney Hakkında Konuşmalar’ başlıklı bir sohbet programı gerçekleştirecek. Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinden Mustafa Tatçı ve yazar Leyla İpekçi‘nin yanı sıra, Neyzen Hakan Alvan‘ın katılımıyla Türk tasavvuf düşüncesine dair bir oturum düzenlenecek. Ayrıca, beraberinde Türk Tasavvuf Müziğinin başat enstrümanı olan ‘ney’ icra edilecek ve katılımcılara tanıtılacak.

Yunus Emre Enstitüsü Hakkında

Türkiye’nin uluslararası alanda tanınırlığını artırmak ve dünya üzerinde kültürel etkileşime katkı sağlamak için 2009 yılında kurulan Yunus Emre Enstitüsü çalışmalarını; Kültürel Diplomasi, Kurumsal Kapasite, Bilim Diplomasisi, Kültürel Etkileşim ve Türkçe Öğretimi olmak üzere 5 ana eksen üzerinden yürütüyor. Enstitü bugün dünya genelinde 157 irtibat noktasına ulaştı. www.yee.org.tr

Başa dön tuşu