SİNEMA & FİLM FESTİVALİ

2021 Beijing Uluslararası Film Festivali’nde adaylar ve jüri açıklandı

11’inci Beijing Uluslararası Film Festivali’nin (BJIFF) organizasyon komitesi, 15 Temmuz’da Beijing’de düzenlediği basın toplantısında, Finlandiya yapımı film “Any Day Now” ve Rus yapımı “A Siege Dairy”in aralarında bulunduğu 12 yabancı film ve “Annemle ilgili Her Şey” (Çince : Guan Yu Ma Ma De Yi Qie, İngizce: All About My Mother) dahil üç Çin filminden oluşan aday 15 filmi açıkladı.

Çin Film İdaresi tarafından organize edilen 2021 BJIFF, Çin Medya Grubu (CMG) ve Beijing Belediyesi Halk Hükümeti’nin desteğiyle gerçekleştirilecek.

11’inci Beijing Uluslararası Film Festivali’nin jüri üyeleri /BJIFF

2021 Çin Komünist Partisi (ÇKP) için önemli bir yıl. ÇKP’nin kuruluşunun 100’üncü yılını ana tema olarak alacak 11’inci BJIFF kapsamında çevrim içi ve çevrimdışı etkinlikleri birleştiren bir film festivali oluşturulacak.

BJIFF’in uzun metrajlı filmleri için resmi yarışma olan Tiantan Ödülü, dünyanın en ünlü yönetmenlerinden bazılarının en son eserlerinden, yükselen yönetmenlerin sürpriz filmlerine kadar geniş bir film yelpazesine sahiptir.

Festivalin organizasyon komitesi, dünyanın dört bir yanından 1 Ocak 2020 tarihinden sonra vizyona giren 12 yabancı ve 3 yerli filmi aday listesine aldı.

Listede yer alan filmler, harika bir görsel-işitsel şölen oluşturacak ve Çin ile dünya film endüstrisi arasındaki iş birliği ve değişim için bir iletişim köprüsü kuracak.

Tiantan Ödülü’ne aday filmler /BJIFF

Çinli aktris Gong Li bu yılki Tiantan Ödülü için jüri başkanı olarak açıklandı. Ödülün diğer 6 jüri üyesi iç aktör Chen Kun, yönetmen Leste Chen, Finlandiyalı yönetmen Renny Harlin, Lübnanlı yönetmen ve oyuncu Nadine Labaki, yönetmen Wuershan ve aktör Zhang Songwen’den oluşuyor.

Bu yılki gösterimler bir önceki ölçekte devam edecek, aynı zamanda ilk kez Beijing dışında bulunan Tianjin ve Zhangjiakou şehirlerinde gösterimler gerçekleştirilecek.

32 sinemada 250’den fazla Çin yapımı ve yabancı film gösterilecek. ÇKP’nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümüne ait uzun metrajlı filmlerin gösterilmesine ek olarak, klasik Beijing Operası filmleri, animasyon ve diğer yenilikçi etkinlikler sergilenecek.

11’inci Beijing Uluslararası Film Festivali afişi /BJIFF

Birçok uluslararası film yapımcısı Covid-19 salgını nedeniyle toplantıya geçici olarak katılamayacak, ancak dünyanın her yerinden film yapımcılarına daha iyi hizmet verebilmek için bu yıl BJIFF ilk kez bir onur konuğu oluşturuldu. Bu yılın onur konuğu ASEAN olarak belirlendi.

Ayrıca, çeşitli ülkelerden filmleri ve film yapımcılarını BJIFF’e çevrim içi veya çevrimdışı katılmaya davet etmek ve festivalin kapsamını daha da genişletmek amacıyla, festival kapsamında Yunanistan ve Rusya’nın ulusal film haftaları düzenlenecek.

2011 yılında kurulan BJIFF, küresel film endüstrisi için “uluslararası seviye, Çin özellikleri ve Beijing tarzı” niteliğini taşıyan bir kültürel değişim platformu oluşturmayı hedefliyor.

11’inci Beijing Uluslararası Film Festivali 14-21 Ağustos tarihleri arasında Beijing’de düzenlenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu