ETKİNLİKLERSERGİ

F Sanat Galerisi İkili Sergi – ‘Taş, Kağıt, Makas’

‘Taş, Kağıt, Makas’ adlı, Kadir Arslan ve Sinan Dağ’ın işlerinden oluşan ikili sergi F Sanat Galeri’de sanatseverler ile buluşuyor.

Aynı oyun parkında oyun oynayan iki çocuğun hikayesi bu ya en sevdikleri oyun da taş kağıt makasmış. Aynı zaman diliminde dünyada bir noktada karşılaşan bu iki arkadaş kendilerini anlatmak için bir araya gelip bu sergiyi yapmaya karar verirler.

Ve hikâye başlar.

İki farklı karakteri ve farklı disiplinlerde çalışmaları görebileceğiniz bir sergi olacak.

Açılış: 13 Kasım Çarşamba Saat: 16.30

F Sanat Galerisi
Valikonağı Cad. Akkavak Sk. Polat Apt. No:38/2
Nişantaşı-İstanbul

Giriş ücretsizdir.

SİNAN DAĞ Kimdir?

1989 yılında Ankara’da doğan Sinan DAĞ, 2013 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Öğretmenliği Programı’ndan mezun oldu.

2008 yılında kurucu üyesi olduğu nedensanat Atölyesi dahilinde başlayan sanat hayatına, resim başta olmak üzere disiplinler arası plastik sanatlar alanında verdiği eserler ile devam etmektedir. Eserleri pek çok kişisel ve karma sergide yer almıştır.

Ayrıca, dekoratör olarak çalışmakta olan sanatçı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı pek çok tabiat müzesinin kurulumunda, Ankapark projesinin sanat ekibinde ve özel sektörde aynı doğrultuda çeşitli görevler almıştır.

Güncel Sergiler

  • 2019 karma “Perception” Masterpiece Hall Maslak, İstanbul
  • 2019 karma “10×10 Sergi Serisi, Yaşam Zerreleri”, İstanbul Concept Gallery, İstanbul
  • 2019 karma “Yaz Şeçkisi”, F Sanat Galeri, İstanbul

Sanatçı Açıklaması

“Benim resimlerimde yüzlerce farklı karakterin hikâyeleri yer almaktadır. Her hikâyede kendimden küçük bir not iliştirdiğim bu portreler serisi benim uzun yıllar boyu yaptığım serüvenlerin bir yansımasıdır. Resimlerimde çizdiğim karakterler popüler kültürden uzak sade ve basit yaşam tarzını benimsemiş, temel ihtiyaçlarını karşılayan tiplemelerdir. Ben sadece bu karakterleri en mahrem yer olan anılarından, anılarımdan alıp farklı yüzeylerle buluşturdum. Fakat belirtmeliyim ki, tüm portrelerimde kullandığım imge ve işaretler olayların zaman ve mekân bağlantısını kurmamızda bize yardımcı olurken, aynı zamanda karakterlere anlamlar yükleyip sorular sordurmaya da yol açmaktadır. Portrelerin mottosu, belki de zaman ve yerin derince sorgulanmasının arkasında doğa ve ilkel benliğe duyulan özlemdir.”     

KADİR ARSLAN Kimdir?

‘Sanat dışındaki her olgu bana gelir geçer bir şey olarak görünür. Fakat sanat kökü binlerce yıl önceye dayanır ve yolu sonsuza kadar sürer. Mükemmel bir özgürlük alanı ve ifade yöntemi.’

 Kadir ARSLAN eşiyle birlikte İstanbul’da yaşıyor ve kendi atölyesinde üretiyor. 2005 yılında Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nden mezun olur. 2009 yılında da Adana Çukurova Üniversitesi Resim bölümünü bitirir.  Henüz üniversitedeyken yüksek lisans için hazırlanmaya başlasa da bu tercihinden vaz geçer. 2009 yılında kendine ait ilk atölyesini açan sanatçı bir dönem siparişler alarak resim yapar. 2010 yılında ise geçirdiği bir trafik kazasından sonra yaşadığı sağlık problemlerinden dolayı, her ne kadar ara ara çalışmalar üretse de genel anlamda 5 yıl boyunca resme ara vermek zorunda kalır. 2015 yılının sonlarında kendi atölyesini yeniden açan sanatçı o dönemden bu yana kolektif sanatçı gruplarıyla karma sergilere ve Art Ankara , Tüyap gibi fuarlara katıldı. 2018 yılından itibaren  gazetesanat.com online gazetede yazıları yayımlanmaktadır.

Sanatçı 2015’ten bu yana İstanbul ve Ankara’da ki kolektif gruplarla ve F Sanat Galeri bünyesinde karma sergilere katılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu