ETKİNLİKLERİstanbulSERGİ

offgrid art project, Dilge Kutluoğlu Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor

offgrid art project, Dilge Kutluoğlu Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor

offgrid art project, Dilge Kutluoğlu’nun “Inner States Outer Spaces” Başlıklı İlk Kişisel Sergisine Ev Sahipliği Yapmaya Hazırlanıyor 

18 Aralık 2025 – 1 Şubat 2026 tarihleri arasında offgrid art project, Otmar Uras iş birliğiyle gerçekleşecek Dilge Kutluoğlu’nun Inner States Outer Spaces başlıklı ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kutluoğlu, bu sergide izleyiciyi var olmayan mekânların sınırlarında dolaştırıyor; yalnızca hatırlanan, düşlenen ya da özlenen yerlerin hayali yankılarını görünür kılıyor. Hafıza, atmosfer ve metafiziğin iç içe geçtiği bu düşsel peyzajlar, sanatçının dünyasında hem içsel hâllerin hem de dışsal mekânların yeni bir algı düzleminde buluştuğu bir deneyim sunuyor.

Sergide yer alan manzaralar, anıların, duyumların ve gerçek ya da kurgusal hafıza parçalarının birleştiği hayali mekânlar olarak şekilleniyor. Bu kurgusal alanlar, sanatçının içsel dünyasına dair birer metafor niteliği taşıyor. Temsili unsurlar içerseler de, işler bilinçli bir şekilde gerçekçiliğin sınırlarından uzak duruyor; tanıdık formlar görünse bile mekânların mantığı ve konumları belirsiz kalıyor. Böylece temsil ile soyutlama arasındaki gerilim açık bir şekilde hissediliyor.

Serginin atmosferi üretim sürecinin temelini oluşturuyor. Doygun renkler, ışığın dağılımı ve atmosferdeki kırılmalar, duygudurumları ve algısal eşikleri ifade eden bir dil olarak kullanılıyor. İzleyici, bu hayali manzaraların içine adım atmaya davet ediliyor ve dış mekânı kendi duygusal ya da psikolojik alanının bir uzantısı gibi deneyimliyor. Bu yaklaşım, dış dünyanın içsel deneyimle buluştuğu; dış mekânların içsel hâlleri yansıttığı bir alan yaratıyor.

Inner States Outer Spaces, ziyaretçileri kendi içsel dünyalarıyla ilişki kurmaya ve hem yabancı hem de tanıdık hisler taşıyan bu hayali manzaraları keşfetmeye davet ediyor. Sergi 1 Şubat 2026 tarihine kadar offgrid art project’de ziyaret edilebilir.

Açılış:
18 Aralık Perşembe
Saat: 19.00

offgrid art project
İmam Adnan Sok. No.6 İstiklal Cad.
Beyoğlu  – İstanbul

Giriş ücretsizdir

Duygusal Manipülasyonlar Öz Saygıyı Yok Ediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir



Başa dön tuşu