Anadolu’nun Genç Sanatçı Adayları İstanbul’da Ağırlandı
Genç sanatçıları destekleme motivasyonu ile faaliyetlerini sürdüren İyilik İçin Sanat Derneği, “Anadolu’dan İzlenimler” projesinin üçüncü etabı kapsamında genç sanatçı adaylarını İstanbul’da konuk etti.
Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, genç sanatçıların eğitimini desteklemek, uluslararası platformlarda Türkiye’nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla hizmetlerine devam eden İyilik İçin Sanat Derneği, Anadolu’daki gençlere ulaşmaya devam ediyor.
İyilik İçin Sanat Derneği’nin, Anadolu’nun çeşitli şehirlerindeki güzel sanatlar fakültelerinde eğitimlerini sürdüren, başarılı fakat olanakları kısıtlı öğrencileri İstanbul’da konuk edip sanat etkinliklerine katılımlarını sağladığı “Anadolu’dan İzlenimler” projesinin üçüncü etabı kapsamında 10-13 Kasım tarihleri arasında 12 ilden 25 öğrenci İstanbul’da misafir edildi.
Genç Sanatçı Adayları İstanbul’dan Mutlu Ayrıldı
Hiçbir maddi menfaat beklentisi olmadan gönüllülük esasına göre gerçekleştirilen bir proje olduğunu dile getiren İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti:
“Anadolu’dan İzlenimler projesine her dönem 12 şehir daha ekleyerek büyütmeye devam ediyoruz. Projemizin üçüncü etabı ile birlikte toplam 36 ilden 97 öğrenciye ulaşmış olduk. Hedefimiz, tüm Anadolu’daki güzel sanatlar fakültelerinde yer alan başarılı öğrencileri İstanbul’da ulusal ve uluslararası sanat aktivitelerinde ağırlamak. Bu vesile ile sanat piyasasında kendine yer edinmeye çalışan tüm sanatçı adaylarına elimizden gelen desteği vermek üzere çalışmalarımızı sürdüyoruz. Genç sanatçı adaylarından aldığımız geri dönüşler de bizlere ekstra motivasyon kaynağı oluşturuyor. Öğrenciler, projeye katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirirken, gezinin “ufuklarını açtığı” ve “hayal güçlerini genişlettiği” ortak görüşünde birleştiler.”
Selin Bozkurt, öğrencilerin konaklamasını üstlenen İstanbul Arel Üniversitesi’ne, yemek konusunda Akasya’ya, Müze Akademi Kart hediye eden SICPA Türkiye’ye, atıştırmalıklar için PınarOnline’a, gıda takviyesi tedarik eden EasyVit’e ve sanatsal aktivitelere katılımlarda desteklerini esirgemeyen Borusan Sanat ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’a da teşekkürlerini iletti.
İstanbul’da sanat dünyasının önde gelen isimleriyle tanışma fırsatı bulan öğrenciler, kentin önemli kültür sanat alanlarını gezdi. Müze Gazhane, Artweeks@Akaretler, Dolmabahçe Sarayı, Merkez Kız Rum Lisesi, SAHA Studio, Resim Müzesi, Pera Müzesi, İstanbul Resim Heykel Müzesi ve Tophane-i Amire gibi birbirinden değerli kültür noktalarına ve sanat etkinliklerine katılan öğrenciler dolu dolu geçirdikleri gezi programının ardından İstanbul’dan mutlu bir şekilde ayrıldı.
Anadolu’dan İzlenimler projesinin üçüncü etabında Adıyaman Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi güzel sanatlar fakültelerinden öğrenciler sanat etkinliklerine katıldı.
Ziyarete katılan öğrencilerin İstanbul’daki izlenimleri ve elde ettikleri bilgiler doğrultusunda üretecekleri eserler, “Anadolu’dan İzlenimler” adlı sergide toplanarak taçlandırılacak ve geniş kitlelere duyurulacak.