Çağdaş Hat Sergisi: ‘Farklı Bakış III’
Neslihan Arzu Keteci ve Gülseren Özgör Dinçer’in birlikte açtıkları üçüncü sergi olan, “Farklı Bakış III” Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor.
“Farklı Bakış III” Çağdaş Hat Sergisi, Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi’nde, 24 Haziran Pazartesi günü ziyarete açılacak.
Neslihan Arzu Keteci – Gülseren Özgör Dinçer, “Farklı Bakış III” Çağdaş Hat Sergisi, Ziraat Bankası’nın Tunalı Hilmi Caddesi No:104 Kat: -1 Kavaklıdere-Çankaya/Ankara adresinde bulunan Kuğulu Sanat Galerisi’nde, 24 – 29 Haziran 2024 tarihleri arasında her gün 10.00- 19.00 saatleri arasında görülebilir.
“Çalışmalarımız; Türk İslam Sanatlarının yeni bir söylem yeni bir çizgisel form ve biçimsel anlatımını kullanarak, yaşam alanlarına yerleşmesi için tasarlanmıştır. Bu çalışmalar; Hat Sanatını Mabedden çıkarıp, yaşam alanlarının merkezine kimliksel ve kişisel olarak geçişini sağlamayı amaçlamaktadır. Resim, grafik, çağdaş ve de dekoratif unsurlar taşımaktadır. Bu da boş olan bir alana yeni söylemler, yeni renkler, yeni formların girişine zemin hazırlamaktadır. Bu çalışmalar; değişen dünya konjonktüründe, insanların, toplumların, yaşamların bu değişimine sanatsal bir katkı ve uyum sağlamaktadır. Çünkü; sanat bir yaşama biçimidir. Tüm inançlara, tüm insanlığın sanat zevkine hitap etmekle beraber, ötekileşmenin toplumları böldüğü, parçaladığı bir ortamda bu sergi bir bütünleşmeyi de öngörmektedir. Bu sergi; sadece görsel bir şölenin yanı sıra insanı ve psikolojisini olumlu yönde etkilemeyi ve katkıda bulunmayı hedeflemektedir.”
Neslihan Arzu KETECİ – Gülseren ÖZGÖR DİNÇER
1974 yılında Erzurum’da doğan Neslihan Arzu Keteci, Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilgiler Bölümü mezunudur. 2009’dan itibaren yerel gazete ve dergilerde tarihi-kültürel araştırma yazıları yazmaya ve söyleşiler yapmaya başladı. Söyleşilerinin bir arada bulunduğu “Sıla Özlemi – Gurbetteki Erzurumlular” kitabı, 1 Mart 2021’de okurları ile buluştu. 1999’da ‘Kadın Kolları’na dahil olduğu ‘İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı’nda ‘Yönetim Kurulu Üyesi’ ve 2020’den itibaren ‘Kadın Kolları Başkanı’ olarak görev yapmaktadır. 2009’da Fehim İbrahimhakkıoğlu’ndan çakıl taşı ile resim dersi almaya başladı. 2016 yılı itibari ile Prof. Dr. Kenan Gürsoy’un ‘Felsefe Atölyesi’ derslerine katılmaktadır. Keteci, farklı tasarımlarda çakıl taşı kullanma isteğiyle, 2018 yılından bugüne, Hattat ve Müzehhib Muhammet Mağ ile Çağdaş Hat çalışmalarına devam etmektedir.
1964’de Erzurum’da doğan Gülseren Özgör Dinçer, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İçmimarlık Bölümü mezunudur. Mesleğinin yanı sıra, sanatın farklı alanlarına da ilgi duyan Dinçer; teneke kutulardan ve pet şişelerden geri dönüştürerek tablo, çanta, takı ve aksesuar tasarımları yapmaktadır. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları’nda gönüllü hizmetlerde bulunmaktadır. STK ve İçmimarlar Odası Yönetim Kurulları’nda çeşitli görevlerde bulunmuştur. İç Mimarlar Odası üyesidir. Üyesi olduğu, ‘İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı’nda, 2020 yılından itibaren ‘Kadın Kolları’nda görev almaktadır. 2007-2008 yılları arasında, Dürdane Ünver ve Müjgan Başköylü’den Geleneksel Türk Sanatlarından Katı’ Sanatı eğitimi aldı. 2019’da Fehim İbrahimhakkıoğlu’ndan çakıl taşı ile resim dersi almaya başladı. 2019 yılından bugüne, Hattat ve Müzehhib Muhammet Mağ ile Hat ve İç Mimari birlikteliği yorumlarıyla Çağdaş Hat çalışmalarına devam etmektedir.