ETKİNLİKLERKONFERANS & SÖYLEŞİ

CAMMA Perşembe Konuşmaları – Ali Artun “Louvre’a karşı Bilbao: Çağdaş ve Modern Müzeler Çatışması”

Ali Artun'un perspektifinden Louvre'a karşı Bilbao: Çağdaş ve Modern Müzeler Çatışması

Ali Artun, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Yüksek Lisans Programı tarafından düzenlenen CAMMA Perşembe Konuşmaları’nın konuğu olacak. Her akademik yılda kültür sanat camiasının önemli isimlerinin ağırlandığı Perşembe Konuşmaları’nın 5 Mart 2020 tarihli buluşmasında Ali Artun, çağdaş ve modern müzeler çatışmasını ele alacak

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Yüksek Lisans Programı, CAMMA: Perşembe Konuşmaları” kapsamında Ali Artun’u ağırlayacak. Louvre’a karşı Bilbao: Çağdaş ve Modern Müzeler Çatışması başlığıyla ile gerçekleştirilecek etkinlik santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenecek.

19. yüzyılda, “müzelerin altın çağı” denen bir zamanda kurulan modern müzeler, Rönesans müzeleri olan nadire kabinelerini parçaladı. Çağdaş müzeler de modern müzelerin bilgi rejimini, tarih sahnesini siliyor. Louvre’un başını çektiği modern, kamusal, ulusal müzeler, Bilbao Guggenheim Müzesi’nin simgelediği, birer iletişim abidesine, gösteri mimarisine dönüşüyor.

Çağdaş ve modern müzeler çatışmasının ele alınacağı etkinlik 5 Mart Perşembe günü 17.00 – 19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Tarih: 5 Mart 2020, Perşembe
Saat: 17:00 – 19:00
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü, E4-305

Ali Artun Kimdir?

1972’de Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Mimarlar Odası’nda bilim ve teknoloji konuları ile mimar ve mühendislerin toplumsal konumları üzerine araştırmalar yürüttü, çeşitli makalelerin yanı sıra Fordizmin ve Mühendisin Dönüşümü adlı kitabı yazdı. 1980’den sonra Ankara Çağdaş Sahne Kültür Merkezi’ni yönetti ve burada 500 Yıllık Bilmece programı çerçevesinde sanat tarihi, edebiyat ve müzikle ilgili etkinlikler düzenledi. 1984’te Galeri Nev’in kuruluşuna katıldı. Bu tarihten başlayarak galerinin Ankara’daki sergilerini düzenledi ve aralarında Resme Bakan Yazılar, Arslan-Defterler ve Tiraje: Zamanların Hafızası’nın da bulunduğu 100’ü aşkın Galeri Nev yayınının editörlüğünü yaptı. Galeri sergilerinden başka Ankara’da Cobra ve 1950-2000, Kopenhag’da Ben Bir Başkası, İstanbul’da Mübin Orhon: Sainsbury Koleksiyonu sergilerini hazırladı. Sanart’ın kuruluşunda ve yönetiminde görev aldı. Marmara ve Yıldız üniversiteleri güzel sanatlar fakülteleri ile İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde sanat tarihi dersleri verdi. 2000 yılından bu yana, kültürel eleştiri alanında eserlerin derlendiği “Sanathayat” dizisini yönetiyor. Ayrıca, kurucusu olduğu e-skop internet dergisinin editörlüğünü sürdürüyor. Son yayınlanan kitapları: Modernliğin Sınırında Sanat: Eleştiri, Özerklik, Siyaset (2006), Müze ve Modernlik (2006), Çağdaş Sanatın Örgütlenmesi (2011), Sanatın İktidarı: 1917 Devrimi, Avangard Sanat ve Müzecilik (2015); Mümkün Olmayan Müze: Müzeler Ne Gösteriyor? (2017), Dada Kılavuz, 1913-1923 Münih, Zürih, Berlin, Paris (Nur Altınyıldız Artun ile birlikte, 2018).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu