ETKİNLİKLERİstanbulSERGİ

.artSümer’de Sezon Sonu Buluşması

.artSümer, sanatseverleri yeni sergisi Yaz Bahçesi‘nin açılışı ile eş zamanlı olarak CANAN’ın Ljubljana Bienali’ndeki Kıymet-i Zatiyye adlı eserinin  tanıtım videosunun gösterileceği sezon sonu buluşmasına davet ediyor.

Onur Gülfidan, Gözde İlkin, CANAN, Eymen Aktel, Cansu Çakar, Merve Çanakçı ve Serkan Demir‘in eserlerinin yer aldığı .artSümer’in yaz sergisi, bir yaz bahçesi fikri etrafında şekilleniyor.  Bu bahçe, aynı madalyonun iki yüzünü barındırıyor ve hem bir ütopya hem de bir distopya olarak karşınıza çıkıyor. Sergi, yemyeşil bir bahçe imgesine eşlik eden haz, neşe ve huzur duygularını sorgularken, bu imgenin ideal olmayan, hatta çoğu zaman hayal kırıklığına uğratan gerçekçi yanlarına da dikkat çekiyor.

YAZ BAHÇESİ
26.06 — 16.08.2025

Açılış:
26 Haziran, Perşembe 18.30

.artSümer
İstiklal Mah. Piyalepaşa Bulvarı, Baruthane Deresi Sok. No: 32/A
Beyoğlu-İstanbul

Giriş ücretsizdir.

CANAN’ın, 36. Ljubljana Grafik Sanatlar Bienali için özel olarak ürettiği Kıymet-i Zatiyye başlıklı eseri 6 Haziran – 12 Ekim 2025 tarihleri arasında Uluslararası Grafik Sanatlar  Merkezi ‘de (MGLC) gösterilecek. Chus Martínez küratörlüğünde gerçekleşen 36. Bienal, The Oracle: On Fantasy and Freedom (Kahin: Fantezi ve Özgürlük Üzerine) başlığıyla, hayal gücünün ve özgürlüğün dönüştürücü gücünü araştırıyor.

Tatil Sezonunun Yaygın Rahatsızlığı: Dış Kulak İltihabı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir



Başa dön tuşu