ETKİNLİKLER

İFSAK Fotoğraf Semineri – Burak Şenbak ile Doğal Işıkta Portre Semineri

Başlangıç Tarihi: 06 Eylül 2017
Bitiş Tarihi: 20 Eylül 2017
Eğitmen: Burak Şenbak
Başlama Saati: 19:30
Toplam 3 hafta, 15 saat.

Fotoğraf ile ilgili eğitim almış olalım veya almayalım, fotoğraf makinamızın türü ne olursa olsun en çok çektiğimiz fotoğraf türü “Portre”.
Çoğumuz için çekimi oldukça kolay zannedilen ve çok fazla düşünmeden gerçekleştirilen portre fotoğrafı çekimi biraz detaylı araştırıldığında belki de başarının en zor yakalandığı dal. Gerekli araçlar, bilgi, model ile iletişim yeteneği, doğru zamanlama ve teknik bilgiye sahip olmadan çekilen portre fotoğrafları sıradanlığın ötesine geçemezken tersi durumda ortaya olağanüstü çalışmalar çıkabiliyor.

İFSAK’da gerçekleşecek olan “Doğal Işıkta Portre Semineri”nde eğitmen Burak Şenbak’ın amacı katılımcılara gerekli bilgileri aktararak Portre Fotoğrafı çekim teknikleri konusunda ilerlemelerini sağlamak olacak. Seminerin bir çıktısı olarak; katılımcıların fotoğraflarından seçilecek olan sergi, İFSAK sergi salonlarında fotoğraf severlerle buluşacak.

Seminere katılımcı olabilmek için Temel Fotoğraf çekim tekniklerine ve bir fotoğraf makinasına sahip olmak yeterli.

Seminerde hafta içi yapılacak olan ilk 2 teorik dersin ardından Pazar günü sabahı şehir içinde uygulama gerçekleştirilecek, aynı gün İFSAK’a dönüp çekilen fotoğrafların okuması yapılacaktır. Son derste ise katılımcılar ile portre fotoğraflarının Photoshop© (CC 2017.0.1) ile düzenlenmesi konusunda temel bilgiler paylaşılacak. Genel program akışı şu şekildedir:

06 Eylül 2017 Çarşamba:
Teori, hafta içi, 2 saat, yer; İFSAK (19:30-21:30)
• Portre Fotoğrafı tanımı,
• Portre fotoğrafı türleri,
• Genel olarak yapılan hatalı uygulamalar,
• Portre fotoğraf çekimi için uygun ekipman,
• Makina ayarları.

13 Eylül 2017 Çarşamba:
Teori, hafta içi, 2 saat, yer; İFSAK (19:30-21:30)
• Doğal Işık ölçümü ve kullanımı,
• Portre fotoğrafında kompozisyon,
• Model(ler) ile iletişim,
• Model Sözleşmesi.

17 Eylül 2017 Pazar:
1-Uygulama, saha eğitimi, 5 saat, yer: Balat veya Sultanahmet veya İstiklal Caddesi (9:30-14:30)
2-Çekilen fotoğrafların okunması, 3 saat, yer; İFSAK (16:00-19:00)

20 Eylül 2017 Çarşamba:
Photoshop© ile Portre Fotoğrafı işleme (post-process) teknikleri, 3 saat, yer; İFSAK (19:30-22:30)

Toplam; 4 saat teori, 5 saat uygulama, 3 saat fotoğraf okuması, 3 saat post-process (15 saatlik seminer).

Seminer sonrasında organize edilecek sergide önceki dönemlerin katılımcıları da yer alacaktır.

Seminer kontenjanı: En fazla 25 Kişi.
—————————————————————————–

BURAK ŞENBAK KİMDİR?
1965 İstanbul doğumlu. Kadıköy Anadolu Lisesi’nin ardından İ.T.Ü. Makina’yı bitirdi. Master öğrenimini İ.Ü. İşletme’de tamamladı. Uzun yıllar özel sektörde uluslararası alanda teknik ürün satışı, proje yönetimi ve iş geliştirme konularında çalıştı.
BÜFOD (Büyükçekmece Fotoğraf Derneği) Kurucu üyesi, SSS (Sille Sanat Sarayı) Onur üyesi, ANAFOD (İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği), BOFSAD (Halikarnas Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği), İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği), TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu), FIAP (Federation of Photographic Arts), GPU (Global Photographic Union (Ex-UPI)) ve RPS (The Royal Photographic Society) üyesi. PSA (Photographers Society of America) üyesi ve Türkiye Üye İlişkileri Direktörü.
İFSAK; 2011-2013 döneminde Yönetim Kurulu Genel Sekreterliği, 2013-2015 Döneminde ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürdü.
Ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen birçok sergiye katıldı. Farklı dergiler ve web sitelerinde fotoğraf üzerine yazıları yayımlandı, kurum ve kuruluşlar için fotoğraf çekimleri ve fotoğraf gösterileri gerçekleştirdi. İFSAK’da düzenlenen “7 Renk”, “Deneysel” ve 200. Dönem Temel Fotoğraf Semineri katılımcıları ile gerçekleşen “İki Göz” fotoğraf proje gruplarının küratörlüğünü yaptı.
Türkçe’nin yan ısıra İngilizce olarak da özel firmalarda\kurumlarda, derneklerde, üniversitelerde Temel Fotoğraf Eğitimi, Makinalar, Objektifler, Çekim Teknikleri, İleri Çekim Teknikleri, Işık, Kompozisyon, Gece Çekim Teknikleri, HDR Fotoğraf, Panoramik Fotoğraf, Kızılötesi Fotoğraf, Portre ve Photoshop eğitimi veriyor.
İstanbul Fotoğraf Müzesi arşivine alınmış olan ve “Fotoğrafımızda Bugün 2011” albümünde yayınlanan 200 fotoğraf arasında kendi fotoğrafı da bulunmakta. İlk kişisel sergisi “Geri Dönmek Üzere”yi 2014 yılında açtı.
Çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda jüri üyeliği ve TFSF Temsilciliği ile mahkemelerde bilirkişilik görevlerini gerçekleştirdi. Birçok dernek ve kuruma ulusal ve uluslararası platformlarda danışmanlık hizmeti verdi.
2012 yılında ‘Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP)’nun verdiği AFIAP (Artist –FIAP) ünvanını, 2013 yılında ise EFIAP (Excellency-FIAP) ünvanını, 2014 yılında ise EFIAP\b ünvanını taşımaya hak kazandı.
2012, 2013 ve 2014 yıllarında İFSAK Kupası’nı kazandı.
2013 yılında ‘İFSAK Yılın Fotoğrafçısı’ oldu.
2014 GPU Aphrodite ve 2015 yılının başında GPU Hermes ünvanını aldı.
2015 yılında 9. Sami Güner Kupası’nı kazandı.
2015 Yılında Cumhuriyet Gazetesi “Yunus Nadi Fotoğraf Ödülü”nü kazandı.
2015 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS, İnsan Kategorisi; 171 Ülkeden 78.694 fotoğraf arasında ilk 40’a giren “Cold” isimli fotoğrafı “COMMENDED LIST”de yer aldı. Bu fotoğraf aynı zamanda “National Award”ı kazandı.
2016 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS; “Cock Fight” adlı çalışması ile “National Award”ı kazandı. Böylece üst üste aynı ödülü ikinci kez almış oldu.
2016 Yılı, Kadıköy Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği (KALİD), “Kristal Martı” ödülünü aldı.
2016 Yılı, Photographic Society of America (PSA) Türkiye Üye İlişkileri Direktörü oldu.
Panoramik fotoğraf, Kızılötesi fotoğraf ve Portre fotoğrafı çekmekten hoşlanıyor.
————————————————————————————————————————————————————————
Atölye toplam ücreti KDV Dahil 475 TL. ( dernek üyelerine ve öğrencilere 380 TL.)

Kayıt esnasında ücretin en az %50’si nakit, kredi kartı veya banka havalesi ile tahsil edilir. World Karta 4 Taksit imkanı vardır. (vade farkı için İdari İşlere danışınız.) Atölyenin başlama tarihinden önce atölyenin tüm ücreti tahsil edilmesi gerekmektedir.
Kayıt yapıldıktan veya atölye başladıktan sonra yapılan iptallerde geri ödeme yapılmamaktadır.

Yapı Kredi Bankası Galatasaray Şubesi 82225757 nolu İFSAK İktisadi İşletmesi hesabını (IBAN TR42 0006
7010 0000 0082 2257 57) kullanabilir ve dekontu aşağıdaki form ile beraber iletisim@ifsak.org.tr mail adresine gönderebilirsiniz.

Lütfen dekontun açıklama kısmına “katılımcı adı ve portre ” diye belirtiniz.

seminer kayıt formu

Başa dön tuşu