Nihal Güres Kişisel Sergisi Açıldı
Nihal Güres’in “Çok Çok Çok Mutlu Öpüşen Balıklar” adlı kişisel resim sergisi 11 Ağustos – 28 Ağustos 2015 tarihleri arasında İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde gezilebilir.
Oğuz Kemal Özkan/KitaptanSanattan.com
Nihal Güres’in son eserlerinden oluşan bu sergide Sanatçı günümüzü kabus gibi saran savaş ve şiddet sarmalına karşı 1960 hippilerinin sloganıyla karşı koymaya çalışıyor.
‘Barış için son bir çıkış yolu var mı?’ sorusunun cevabını eserlerinde arayan Ressam Nihal Güres, klasik minyatürlerle birlikte çağdaş sanattaki özgürlüğü sonuna kadar kullanıyor tuvallerinde.
Sanatçının kendi deyimiyle ‘Hani o boyanın gürül gürül aktığı, hani o boyanın tuvallere sığmayıp da kendi yoluna doğru gidiverdiği, hani o boyanın ruhtan taşıp sınırlanamaz kadar coştuğu anlar’ vardır ya işte o anları bu sergide yakalayacaksınız. Sanatçının ruh dinginliği size ruh sakinliği olarak dönecek, tablolarda kendinizi bulacaksınız.
Resimlerinin üstüne işlediği nakışlarla “lirik-nostaljik-ekspresyonist” bir akımın özgün izleriyle karşılaşıp uzun yolculuklara çıkacaksınız. Bu dışavurumcu tavırla kendi dışınızdaki olguların gücü karşısında bir çıkış yolu aralanacak ve adeta yeni yollar keşfedeceksiniz.
‘Evrensel dostluğu ve kardeşliği tekrar tesis etmek için her zaman bir şans vardır’ diyen Ressam Nihal Güres’in sergisini 28 Ağustos’a kadar İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde Pazar hariç her gün 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Nihal Güres Kimdir?
İstanbul Üniversitesi KLASİK DİLLER VE FİLOLOJİ bölümünden birincilikle mezun olan NİHAL GÜRES, çalışmalarına Türk resminin ustalarından Sabri Berkel ile başladı. Sabri Berkel ile çağdaş sanat çalışmaları yapan Güres aynı zamanda Türk Minyatür sanatının inceliklerini öğrenmek üzere uzun araştırmalarda bulundu. Remzi Köklü ile kağıt yapım atölyelerinde, Semiha Berksoy ile hem dostluk hem de sanatsal birlikteliklerde bulundu. Eserleri Aydın Sofu tarafından lirik–ekspresyonist olarak adlandırılan Güres heykel alanında da çalışmalarda bulundu ve gerek yurt içi gerek yurt dışında çeşitli atölyelerde çalışarak bir çok başarılı çalışmalara ve sergilere imza attı. İlk sergisini 1993 yılında hocası Sabri Berkel’in desteğinde ve yönlendirmesinde açan sanatçı bugüne kadar 20 den fazla kişisel ve yüzlerce karma sergiye katıldı. Sanatçının yayınlanmış bir öykü kitabı bulunmaktadır,KAĞIT ÜZERİNE KARIŞIK TEKNİK Öykü ve sanatsal yazıları bir çok dergi ve gazetelerde yayınlanmıştır. Pek çok sergiden başarı ve teşekkür ödülleri almış olan sanatçı çalışmalarına yurt içi ve yurt dışında çeşitli sergi ve organizasyonlarla devam etmektedir.