Gülsin Onay Otizmli Çocuklar İçin Çalacak!

Otizm Destek Eğitim ve Dayanışma Derneği ile Çekmeköy, Eminönü, Maçka Rotary Kulüplerinin ortak çalışması olarak, geliri otizmli çocukların eğitimine bağışlanmak üzere yapılan yardım konserinde, Gülsin Onay piyano resitali verecek.
21 Kasım 2016 Günü Kadıköy Belediyesi desteği ile Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek konserde , 2003 yılında UNICEF Türkiye “İyi Niyet Elçisi” seçilen, Türkiye’de ve dünyada pek çok yardım projesinde yer alan dünyaca ünlü Türk Piyanist Gülsin Onay siyah beyaz tuşlara, eğitim için basacak.
Otizmli çocukların ömür boyu eğitim idealini benimseyerek otizmli aileler tarafından kurulan Otizm Eğitim Destek ve Dayanışma Derneği, 2 ile 10 yaş arasındaki çocuklara burs ile eğitim imkanı sağlıyor. Dernekte , eğitim alan burslu öğrenci sayısını arttırmak hedefi ile yola çıkan Otizm Destek Eğitim ve Dayanışma Derneği, dünyanın ilk sivil toplum kuruluşu olan Rotary ile işbirliği yaptı. Çekmeköy, Eminönü ve Maçka Rotary Kulüplerinin öncülüğünde yola çıkılan projede 2420. Bölge Rotary Kulüpleri de destek oldu.
Gülsin Onay Piyano Resitali ile burslu öğrencilerin eğitiminde görev alan eğitmenlerin ücretlerinin karşılanacağı ve burslu öğrenci sayısının daha da arttırılacağını vurgulayan Otizm Destek Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Arzu Gökçe “Her otizmli çocuğun haftada 40 saat eğitime ihtiyacı var. Gülsin Onay ve Rotary’nin de desteği ile oluşturacağımız bu fon sayesinde daha fazla otizmli çocuğumuzu topluma kazandıracağız.” dedi. Otizmli çocukların eğitimlerinde özel eğitim sistemi ve bu alanda yetişmiş özel eğitmenlerin olduğunu vurgulayan Gökçe, toplumda otizm ile ilgili farkındalığı arttırarak Otizmli çocukların ne kadar özel bireyler olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Desteklerini esirgemeyen öncelikle Gülsin Onay ve ekibine, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’ne ve Rotary Kulüplerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
21 Kasım 2016 Pazartesi Günü saat 20.00’da başlayacak olan Gülsin Onay Piyano Resitali’nde Otizmli Piyano öğrencileri Beril Zorlu ve Koral Erdeniz’de dinletileri ile yeteneklerini gösterecekler. Ayrıca Otizmli genç ressam Furkan Akot’un resim sergisi açılışı da aynı gün saat 18.00’da yapılacak ve bir hafta süreyle CKM’de ziyaretçilere açık olacak.
Gülsin Onay Kimdir?
Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan ve Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında Paris Konservatuvarı’nda eğitim gören Gülsin Onay’a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir. 1988 yılında Boğaziçi ve 2007 yılında Hacettepe Üniversiteleri tarafından Fahri Doktora ile onurlandırılmıştır. Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Solisti olup, Bilkent Üniversitesi’nin de Sürekli Sanatçısıdır. Yurtiçi ve dışında pek çok yardım konseri veren Gülsin Onay, 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından “İyi Niyet Elçisi” seçilmiştir. Sanatçıya ayrıca , Sevda Cenap And Müzik Vakfı tarafından 2007 Onur Ödülü Altın Madalyası ve Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri Yılın Piyanisti ödülü, 42. İstanbul Müzik Festivali’nin 2014 “Onur Ödülü” verilmiştir. Tekirdağ’da bir sokağa Gülsin Onay’ın ismini veren Süleymanpaşa Belediyesi, 2 yıldır sanatçının adına “Gülsin Onay Piyano Günleri”ni düzenlemektedir.
www.gulsinonay.com
Otizm Destek Eğitim ve Dayanışma Derneği Hakkında:
Otizmli Çocuklarımızın ve Ailelerimizin hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm, proje, eğitim, bilgi, eğitim desteği sağlamak amacı ile kuruldu. Otizm, günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluktur ve Hastalıkları Kontrol Etme ve Önleme Merkezi (Centers for Disease Control Prevention)’nin verilerine göre 2006 yılında Her 150 çocuktan 1’inde otizm görülürken, 2012 yılında Her 88 çocuktan 1’inde otizm görülmüştür. 2014 yılında verilen son bilgiye göre de, her 68 çocuktan 1’inde otizm görülmektedir.
Rotary Hakkında:
Rotary, dünyanın en eski ve en büyük sivil toplum kuruluşudur. 1905 yılında kurulmuştur. Rotary’nin sloganı kendinden önce hizmettir. Bu amaç doğrultusunda din, dil, ırk, inanç, milliyet ve cinsiyet ayrımı göstermeksizin toplum yararına koşulsuz ve karşılıksız hizmet üretir. Rotary bu Hizmetleri 6 ana alanda toplar. Barış ve anlaşmazlıkları önleme, Hastalıkları önleme ve tedavi, Su ve hijyen, Anne ve çocuk sağlığı, Temel eğitim ve okuryazarlık, ekonomik ve toplumsal gelişim. Rotary, UNESCO’nun kurulmasına zemin hazırlamıştır. Dünyada 1 milyondan fazla, Türkiye’de ise binden fazla Rotaryen bu amaç ile hizmet üretmektedir. Rotary, dünyadan çocuk felcini yok etmek için büyük bir kampanya başlatmış ve hedefine ulaşmıştır.
http://rotary2420.org/