İki Ressam İki Heykeltraş, ‘Katman-Zaman’ İle Karşınızda

KATMAN/ZAMAN
Koray Ariş (heykel)
Yusuf Taktak (resim)
Can Aytekin (resim)
Ömer Emre Yavuz (heykel)
İki ressam iki heykeltraş – 4 sanatçının katıldığı sergi, hem işleri hem de sanatsal özgeçmiş katmanlarıyla farklılık oluşturuyor.
İki ressam ve iki heykel sanatçısından oluşan bu sergide, dört sanatçının hem eserleri hem de sanatsal geçmişlerinden gelen katmanlar bir araya gelerek benzersiz bir çeşitlilik sunuyor.
Açılış:
13 Mayıs Salı
Saat: 18.00
HB Art Gallery
Abdi İpekçi Caddesi
Altın Sokak 2/C Şişli İstanbul
Koray Ariş
Sanatsal yolculuğu, Güzel Sanatlar Akademisi mezuniyetiyle başlar sonrası İtalya’da eğitimini sürdürmesi ve büyük heykelcilerle karşılaşması sanat hayatını temelden etkiler.
Yurt dışında ve ülkemizde pek çok sergiye katılmış olan sanatçının son sergisi Arter’de retrospektif bir anlayışla devam etmektedir.
Kütleye önem verilen heykeller Ariş’in yıllardır sanatsal üslubu haline gelen deriyle kaplanmış olması ve kimilerinden ses gelmesi dolayısıyla bu süreçte “ten-deri” kavramlarının süreklilik kazanmasına neden oldu. Bu haliyle; eserleri daha ilginç ve çarpıcı hale dönüştürmektedir.
Yusuf Taktak
Akademi mezuniyeti sonrası İstanbul Resim ve Heykel Müzesi aynı zamanda Akademi’de (sonraki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.
Eğitim sonrası foto-gerçekçilik ve toplumsal gerçekçilik yöntemiyle doğaya bakan sanatçı, bu deneyimlerinden yola çıkarak çadır, dikilitaş, ev ve bunlara eşlik eden insanı dolayısıyla kendini simgeleyen bisiklet biçimlerini üzerinde yaşadığı toprakları, kültürüyle bütünleştirerek kendine özgü bir üslup yaratmıştır. Kısaca; eserleri, mekan-zaman-insan kavramlarının soyutlaması olarak görülebilir.
Can Aytekin
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Aytekin’in yapıtları, çağlar boyunca sanatın çıkış noktası olan kutsal ve soyut kavramların kendi hayatındaki karşılıklarına odaklanarak, görmenin ve hafızanın işleyişini resim yoluyla ifade etmektedir. Kullandığı arketiplerin tarihleri üzerine detaylı araştırmalar yapan sanatçı, geçmiş dönemlerin üslup ve tekniklerini tuvallerine taşır. Resimlerindeki kararlı deneyciliğin görünür olması, kendi teknik ve malzeme dağarcığını geliştirme sürecini de izlemeyi mümkün kılar.
Ömer Emre Yavuz
Mezun olduğu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Bu sergideki yapıtları : Buluntu malzemelerin taşıdığı potansiyelin araştırıldığı ve fiziksel sınırlarının bilinçli biçimde zorlandığı bir üretim sürecinin sonucudur. Malzemenin doğal eğilimleri ve sınırları gözetilerek biçimlendirilmiş, esnekliği yer çekimiyle kurduğu ilişki ve yapısal dayanımı sürekli olarak sınanmıştır…
Her bir form, yalın ve dingin görünse de zaman içinde kendi ağırlığıyla dönüşmeye açık bir şekilde kurgulanmıştır… Malzeme bu bağlamda yalnızca bir araç değil hem süreç hem de anlatıcının taşıyıcısıdır…