MÜZİKSANATTANYENİ ÇIKAN ALBÜMLER

“NOT YOUR TURKISH DELIGHT” albümü çıktı!

Tüm geliri cinsiyetçi şiddete karşı mücadele eden bağımsız kurumlara bağışlanacak olan “Not Your Turkish Delight” albümü çıktı.

Bang, Bewitched As Dark, Cansu Turgut, Crudez, Dispute, fanikedi, Jtamul, Kim Ki O, Lin Pesto, Neon Jisatsu, Posteriti, Reptilians From Andromeda, Secondhand Underpants, Softa, Soft Rains of April, Spinners, TAMPON, The Hollow Dolly, Vae Victis gibi sanatçı ve grupların birer şarkısından oluşan albümün tüm geliri cinsiyetçi şiddete karşı mücadele eden bağımsız kurumlara bağışlanacak.

“Not Your Turkish Delight” emekçileri, yakın zamanda çeşitli şehirlerde belirlenen erişim noktalarını dinleyicilerine duyuracak.

Albüm nasıl hazırlandı?

“Not Your Turkish Delight” albümünü hazırlayanlar, yola çıkma hikâyelerini şöyle anlatıyor:

Geliyoruz… Botlarımızı parlattık, topuklularımızı dolaptan çıkarttık, ojelerimizi sürdük, saçlarımızı kabarttık, kahkahalarımızla, zekamızla, gücümüzle ve tüm renklerimizle söz verdiğimiz gibi geliyoruz. Çünkü bu ülkenin bir dijital sayacı var biliyor musunuz? Bu ülke topraklarında ne zaman bir kadın ölse o sayaç bir tık ileri atıyor kendini. İnanmıyorsanız tıklayın. 2009’da 121, 2010’da 201, 2012’de 143, 2017’de 347, 2018’de 367, 2019’da yani bu yılın ilk iki ayında tamı tamına 38. Ve bunlar sadece kadın. Katledilen trans bireyleri ya da şiddet mağduru ölü çocukları say(a)mıyor. Onları saymadan da sayılar bu kadar yüksek. Sayaç sadece kadın cinayetleri ile sınırlı… Ama öldürülenlerin adı var. Hepsinin hikayesine ulaşılabiliyor. Yani… Hemen hemen hepsinin… Bazı yıllarda listeye bakında ‘ismi bilinmiyor’ diye göreceksiniz satırlarda.

Birçoğunuz hatırlar; 2005 yılında bir grup kadın bir çok kişinin imkansız dedigi bir yola çıktık. Zor dediler, yapamazsınız dediler, ama yaptık. Hep birlikte başardık. İlk yılımızda bu topraklarda doğmuş büyümüş 111 kadın fotoğrafçıyı bir araya getirdik ve Mersin’de bir kadın sığınma evinin kapılarını kapatmasını önledik. Sonra 4 yılda sayımız 400’u aşarken, Anadolu’nun farklı yerindeki kadın organizasyonlarına destek verdik. Kendimize o zaman ‘Kadınlar İçin Kadınlar Tarafından’ dedik. Artık her yerdeyiz, Urfa’dan Diyarbakır’a, Kars’tan Trabzon’a, Ankara, Eskişehir, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, ve Muğla’ya, Çanakkale’ye ve İstanbul’a kadar Türkiye’nin her yerindeyiz. Ayrıca Berlin’deyiz, Singapur’da, Paris’te, Amsterdam’da, New York, San Francisco ve hatta Toronto’dayız.

Çünkü başlangıçta bu topraklardan çıkan kaç kadın fotoğrafçıyız bilmiyorduk. Sahada birbirimizi görmüyorduk. Artık biliyoruz. Birbirimizi tanıyoruz. Ama sadece görmek yetmiyor. Duymak da istiyoruz. İşte tam da bu yüzden, cinsiyetçi şiddetin ve cinayetlerin katlanarak arttığı bu dönemde, birleştik, büyüdük ve yeraltı müziğinin temsilcisi kadınların ağırlıklı olduğu bir kompilasyon albüm hazırladık. Yani artık saflarımızda müziğin mutfağındaki kadınlar da var. Görsele en yakışan şeyi, sesi, sesimizi bulduk. Sokağa, sahneye, hayatın her koluna yeniden akmaya, sizleri de aramıza almaya hazırlanıyoruz.Bu kompilasyon albümün her köşesinde kadınların dokunuşu var. Kapak tasarımından gruplara, masteringden, paketlenmesine ve size ulaştırılmasında.

Anlayacağınız; artık ‘Kadınlar İçin Kadınlar Tarafından’ adıyla 2005 yılında çıktığımız yolda daha kalabalığız, ve avaz avaz bağırmaya hazırlanıyoruz. Yeni bir ismimiz var: Not Your Turkish Delight. Yani diyoruz ki; Biz sizin Türk lokumunuz değiliz. Malınız, namusunuz, kum torbanız, salon dekorunuz, ya da damızlık gelininiz değiliz. Hayatını yöneteceğiniz, istediğiniz zaman okutup istediğiniz zaman cahil bırakacağınız, üzerinde hükümdarlık kurup gücünüzü test edeceğiniz, dilediğiniz zamanda da öldüreceğiniz köleler hiç değiliz.

Biz kurban değiliz. Yaratıcıyız, yetenekliyiz, zekiyiz, üretkeniz, girişimciyiz, hayatın her kolunda yoktan var edebileniz. Bu dünyada yapacak çok işimiz var ve başka bir canlıya hayat vermek bunlardan sadece bir tanesi: istediğimiz zaman ve tercih ettiğimiz şekilde kimsenin dayatması ile ve beklentisi yüzünden değil. Birlikteyiz, yanımızda duranlarla büyüyoruz, ve cinsiyetçi şiddetin her türüne tekrar ve yeniden hayır diyoruz.

Başa dön tuşu