SANATTAN

İFSAK FOTOĞRAF SEMİNERİ BAŞLIYOR!

Fotoğraf ve Sinema konusunda ülkemizin en köklü derneği olan, 55 yılı geride bırakan İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği), 208. kez Temel Fotoğraf Eğitimi ve Seminerlerini başlattı.

55 yıllık süre içerisinde pek çok fotoğrafçı ve sinemacı yetiştiren İFSAK, Temel Fotoğraf Eğitimi Atölyesinde herhangi bir ücret almadan gönüllü olarak destek olan eğitmenleri ile eğitim ve seminerlerine devam ediyor.

Temel Fotoğraf Seminerlerinin 208. si 03/07 Kasım tarihlerinde başlayıp 12 Aralık 2015 itibariyle bitecek.

TEMEL FOTOĞRAF EĞİTİMİ DETAYLAR:
Eğitim Günleri; Her dönem için (örneğin 03 Kasım 2015 tarihinde başlayacak olan 208. Dönem) katılımcıların 2 seçeneği bulunuyor. Kayıt sırasında bu 2 günden birisi seçiliyor. Her hafta 1 ders işleniyor.

• Salı akşamları 19:30 – 21:30 arası gerçekleşen atölye derslerine katılmak, veya
• Cumartesi sabahları 11:30 – 13:30 arası gerçekleşen atölye derslerine katılmak.

Ders Programı; Bir eğitim döneminde sırası ile aşağıdaki dersler işleniyor;
• Ders 1: Fotoğraf Makinası
• Ders 2: Fotoğraf Makinası (devam) ve Objektifler
• Ders 3: Çekim Teknikleri
• Ders 4: Işık
• Ders 5: Kompozisyon
• Ders 6: Örneklerle Fotoğraf Tarihi

Eğitim Kadrosu için tıklayınız.

Uygulama Gezileri; Atölye sırasında açıklamalı olarak aktarılan konuların pratik uygulaması için bir eğitim dönemi boyunca 2 eğitim gezisi gerçekleştiriliyor.
• Birinci gezi, üçüncü dersin ardından Pazar günü Sultahahmet’e yapılmakta. Bu gezi sırasında teoriden pratiğe dönüş, fotoğraf makinalarının kullanımına yönelik bilgi ve tavsiyeler günlük programın içeriğini oluşturmakta.
• İkinci gezi; altıncı dersin ardından şehirdışına, yine Pazar günü, günübirlik olarak gerçekleşmekte. Bu gezide ise katılımcıların ilerlemiş bilgi dağarcıkları ile paralel olarak kompozisyon tekniklerine ait uygulama/pratik yapılmakta.(Şehirdışı Uygulama gezisi toplam masrafı pay edilecektir)

Fotoğraf Değerlendirmeleri; Eğitim, fotoğraf okuma ile devam etmekte. Sultanahmet ve şehirdışına yapılan 2 gezinin ardından 2 kez, deneyimli eğitmen kadromuz tarafından gezi sırasında çekilen fotoğrafların okuması yapılmakta. Okuma sırasında kursiyelerin getirdiği fotoğraflar kritize edilirken neyin neden iyi olduğu, neyin, neden hatalı olduğu ve çözüm önerileri birlikte sunulmakta. Fotoğrafa başlangıç aşamasında olan katılımcılar için kaçırılmaması gereken bir deneyim.
Serbest Kürsü Uygulaması; Fotoğrafa merhaba diyenlerin en büyük kabuslarından birisi “Hangi makina ve objektifi almalıyım?” sorusu. Bu ve benzeri soruları serbest olarak tartışıldığı ve gerekli bilgilerin aktarıldığı bir uygulama Serbest Kürsü.
Karanlık Oda Uygulaması; Günümüzün dijital dünyasında nostaljik tadlar arayan meraklılar için düzenlenen Karanlık Oda Eğitimi de Temel Fotoğraf Eğitiminin bir parçası.
Dijital Fotoğraf Uygulaması; Hafıza kartları, pixel, MP, Byte, Bit, yedekleme, baskı, CMYK kafanızı mı karıştırıyor? Temel Fotoğraf Eğitimi’nin bir parçası olan bu uygulamamız tüm bu sorularınıza yanıt verecek nitelikte bir içeriğe sahip.

Kısa bir Özet;
Temel Fotoğraf Eğitimi Atölyesine katılan her kursiyer, 6 hafta süresince 6 ders görüyor, 2 fotoğraf gezisi yapıyor, 2 kez fotoğrafları değerlendiriliyor, Serbest Kürsü, Karanlık Oda, Dijital Fotoğraf Uygulamaları derslerine katılıyor.

Proje; Temel Fotoğraf Eğitimini Atölyesi Kursiyerleri için her şey henüz başladı. Tüm eğitim prosesini, ayakları yere basan bir fotoğraf projesine dönüştürmenin zamanı geldi.
(Proje Çalışmaları’nı görmek için tıklayınız.)

Dönem sonu sertifika töreni ve kokteylinin ardından tüm dönem mensupları topluca eğitim sınıflarına giriyorlar ve kendi dönemleri için özel olarak atanmış bir Proje Yöneticisi ve Yardımcısı eşliğinde, üzerine ortalama 6 ay çalışacakları fotoğraf projesinin ne olacağını öğreniyorlar. Proje Yöneticisi’nin zaman planına bağlı olarak proje ile ilgili toplantılar, fotoğraf değerlendirmeleri, fotoğraf gezileri planlanıyor. Söz konusu proje sonucunde katılımcılar için İFSAK sergi salonu devreye giriyor ve proje bir sergi ile taçlandırılıyor.

Temel Fotoğraf eğitimi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için;
Tel: 0212-292 42 01
E-Mail: iletisim@ifsak.org.tr
Web: http://www.ifsak.org.tr

Başa dön tuşu