SANATTANSİNEMA

‘Masterclass: Resmin Ustalarına Saygı’ Film Serisi

Bir ressamla bir sinemacı birlikte uzun bir yolculuğa çıkarlarsa ne konuşurlar?

Türk resim sanatının büyük ustalarına saygı niteliğindeki “Masterclass: Resmin Ustalarına Saygı” film serisi, sinema sanatıyla resim sanatının karşılıklı etkileşimini merkeze alan bir yapım.

Türk sinema tarihinde, ressamlara ait, video ya da televizyon formatları dışında, uzun metrajlı olarak hazırlanmış neredeyse hiçbir filmin bulunmayışı, bu yapımın temel çıkış noktasını oluşturuyor. Resim sanatının ülkemizde ve dünyada, hatırı sayılır bir dolaşım ve etkileşim ağı oluşturduğu bu son dönemde, özellikle ülkemizde yaygınlaşan sanatçılara ait filmler, sosyal medya olanaklarıyla geniş kitlelere yayılmakta, beğeni topluyor. Ressamlara ait bu film projesi de, bu ortamdan güç alıyor.

“Masterclass: Resmin Ustalarına Saygı” serisi Devrim Erbil, Adnan Çoker, Fevzi Karakoç, Ahmet Yeşil, Yalçın Gökçebağ, Ergin İnan gibi büyük ustaların yanında Burçin Erdi ve Raşit Altun gibi genç ustaların da yapımlarına yer veriyor.

Serinin ilk filmi, ressam Fevzi Karakoç’u merkeze alıyor. “Sezginin Kanatları/A Painter’s Journey” adını taşıyan film, ressamla sinemacının Anadolu’ya yaptıkları uzun bir yolculuğun öyküsüne odaklanıyor. Yaklaşık 70 dakika uzunluğa sahip “Sezginin Kanatları/A Painter’s Journey”, “görme” üzerine, sinemasal tatta uzun bir deneme niteliği taşıyor.

Yapımcılığını Picus Film ve Arete Project’in birlikte yürüttüğü “Masterclass: Resmin Ustalarına Saygı” serisini, senarist ve yönetmen Durmuş Akbulut üstlendi. Yapımların genel koordinatörü ise ARETE Galeri’nin de sahibi olan Emre Sefer. Seriye katkı sunan markalar arasında İde Yapım ve Avangart  bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu