SANATTAN

Radar Sanat Girişimi Kuruldu

Radar Sanat Girişimi, Nesrin Esirtgen ve Haldun Dostoğlu’nun birlikte geliştirdiği, sanatın ve sanatçının bilinirliğine uluslararası düzeyde katkı sağlayacak, projeler üretecek, bu alanda bilgi birikimini geliştirip bellek oluşmasına imkân tanıyacak, kâr amacı gütmeyen bir girişim olarak kuruldu.

Nesrin Esirtgen ve Haldun Dostoğlu birlikte böyle bir girişime adım atarken, 30 yılı aşkın dostluklarının ötesinde, Nesrin Esirtgen’in bir ömre yayılan sanat tutkusu ile Haldun Dostoğlu’nun 35 yılı aşkın profesyonel birikimini birleştirip sanat ortamına yeni bir alan açmayı, sözlü ve yazılı bir külliyat oluşturmayı hedefliyorlar.

Radar Sanat Girişimi

Radar Sanat Girişimi

Radar, düzenli olarak ziyarete açık bir mekân değil. Özel davetler, etkinlikler ve randevulu ziyaretler için açık olacak. Nesrin Esirtgen Koleksiyonu’nun dönüşümlü olarak yer alacağı mekânda, yıl içinde güncel konularda konuşmaların, tartışmaların yer alacağı etkinlikler organize edilecek, İstanbul sanat gündemine paralel davetler programlanacak.

Öncelikli yayınlar olarak Hale Tenger, Ahmet Doğu İpek ve Nesrin Esirtgen Koleksiyonu kitapları sırasıyla yayın programına alınacak.

Nesrin Esirtgen Kimdir?

Sanayici bir ailenin çocuğu olarak 1948 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Orta eğitimini Sankt Georg Avusturya Lisesi’nde tamamladıktan sonra yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi’nde ekonomi alanında yaptı. Halen Abdi İbrahim Holding A.Ş. ve Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkan vekili ve Abdi İbrahim Vakfı’nın da Yönetim Kurulu Başkanıdır. Sanata olan ilgisini aynı zamanda bir aile geleneği olarak gören, tutkulu bir sanatsever olan Nesrin Esirtgen, Türkiye’nin önemli koleksiyonerleri arasında yer almaktadır. Modern Türk sanatını ve sanatçısını desteklemek için kurduğu Nesrin Esirtgen Collection platformundan sonra bu alandaki çalışmalarını Haldun Dostoğlu ile müştereken kurduğu Radar Proje Mekânı ile sürdürecektir.

Haldun Dostoğlu Kimdir?

1951’de Ankara’da doğdu. 1976 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 1984’te Ankara’da, 1987’de İstanbul’da Galeri Nev’in kurucu ortağı oldu. 1987 yılından beri Galeri Nev İstanbul’un sergilerini düzenledi. Mehmet Güleryüz, Alev Ebüzziya Siesbye, Nejad Devrim ve Erol Akyavaş retrospektif sergilerini organize etti. 2002’de Proje 4L’de “Günyüzü” ve 2006 yılında İstanbul Modern’de açılan “Gök Kuşağında İki Kuşak – Fahrelnissa Zeid, Nejad Devrim” sergilerinin küratörlüğünü üstlendi. Galeri Nev İstanbul’un yüzü aşkın yayınının editörlüğünü yaptı. Açık Radyo’da programcılık yaptı. Birçok özel koleksiyonun kurulumuna katkıda bulundu. 1987-2022 yılları arasında Galeri Nev İstanbul’da 300’e yakın sergi organize etti

3 Yorum

  1. Çok sevindim.her iki ismi de hep takdirle izledim. Gündeme getirecekleri programlarını , etkinliklerini izleyeceğim.Girişimin gerekli ve yararlı olduğunu düşünüyorum.sanat özellikle zor günlerde, hemen yanıbaşımızda savaşın yaşandığı bu günlerde herkese iyi gelir. Hatta sanat bir tür şifa aracıdır..

  2. bu tarz girişimlerin birlikteliklerin artması dileklerimle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu