Türk Yönetmen ‘Peacock’ ile Polonya’da ses getirdi!

Türk yönetmen Gökçe Açıkgöz, “Peacock-Tavuskuşu” kısa filmi ile çekimlerini gerçekleştirdiği Polonya’da ses getirdi!
Genç yönetmen Gökçe Açıkgöz, “Peacock-Tavuskuşu” kısa film projesini Polonya’da hayata geçirdi. ART-LAB mottoları arasında bulunan, Sinema, Tiyatro ve Felsefe denkleminde, ‘oyunculuk ve yönetmenlik’ kuramları üzerine yaptığı deneysel çalışmaların sonucunda, senaryosunu biçimlendirdiği “Peacock-Tavuskuşu” filmini, kadrosunda yirmiden fazla farklı etnik kökene ve birbirinden farklı yeteneklere sahip sanatçılarla, Yeni Türkiye Sinemasının alışık olmadığı bir sinema diliyle, ‘tek plan’ olarak çekti.
“Peacock-Tavuskuşu” filmini Polonya’da gerçekleştirmesi için, Lublin’deki Kültür merkezinin de desteklediği bir sanat organizasyonundan davet alan genç yönetmen, sıradışı ve cesaret isteyen bir teknikle plansekans çektiği filmi Polonya medyasının da dikkatini çekti. Görüntü yönetmenliğini Mikolaj Kepinski‘nin, kostüm tasarımlarını Viktoriya Zyubyairova‘nın yaptığı film dans, müzik, ritüel, performanslar ve aksesuarları ile ilgi görürken hem Polonya televizyonlarına haber oldu hem de kamera arkası görüntüleri belgesel haline getirildi.
‘Maskelerinizden başka, kaybedeceğiniz bir şey yok!’
Deneysel ve sürreal bir film olan “Peacock-Tavuskuşu”nda yirmiden fazla karakter, farklı kültürlerden ve tarihten izler taşıyarak kendine yabancılaşan insanın anlam arayışına odaklanıyor. Film kapitalist düzende ve kurallarla çevrelenmiş dünyada, kapana sıkışmış olan insanın varoluşuna ve gerçeklik arayışında farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Filmin mottosu ise; ‘Doğanıza dönün, toprağa dokunun ve maskelerinizi çıkarın; kurmaca kimliklerinizden başka, kaybedeceğiniz hiçbir şeyiniz yok!’
“Peacock-Tavuskuşu” filminin post-production çalışmaları tamamlandıktan sonra uluslararası sanatçıların da katılacağı bir gala ile ilk gösterimi İstanbul’da yapılacak.
Gökçe Açıkgöz Kimdir?
Bağımsız Film Yönetmeni. 2012 yılında Marmara Üniversitesi G.S.F. Sinema- TV bölümünden mezun oldu. Bitirme tezi olarak çektiği “Arayış-Seeking” orta metraj filmi ile sinema çevrelerinden olumlu tepkiler aldı. Aynı yıl içerisinde Sinema, Tiyatro ve Felsefe denkleminde ‘oyunculuk ve yönetmenlik’ kuramları üzerine deneysel çalışmaların ele alındığı ART-LAB’ı kurdu. Sanat çevreleriyle birlikte projelendirdiği ve yazdığı şiirlerden senaryolaştırdığı, Yumurta/The Egg adlı kısa filmini Polonya’da, Umut Kırıntıları/Hope Crumbs filmini Berlin’de hayata geçirdi. Son olarak Peacock-Tavuskuşu filmini Polonya’da çekti.