SANATTAN

‘Babamın Kanatları’nda İş Cinayetleri Fıtrat Değil!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

İş cinayetlerini ele alan ‘Babamın Kanatları’ 2 Aralık’ta gösterime giriyor.

Adana Film Festivali’nden 7 ödülle dönen, 53. Antalya Film Festivali’nde ise ‘En İyi İlk Film’ ödülü dâhil 6 ödül alan yönetmenliğini ve senaristliğini Kıvanç Sezer‘in üstlendiği filmin başrolünde, yine festivalde ‘En iyi erkek oyuncu’ ödülünü alan usta oyuncu Menderes Samancılar yer alıyor.

Filmde, Türkiye’nin kanayan yarası olan iş cinayetleri, İstanbul’da bir inşaatta çalışan işçilerin öyküleri üzerinden anlatılıyor. Uluslararası film festivallerinde de ödüle layık görülen Babamın Kanatları, işçilerin çalışma koşullarına dikkat çeken yanıyla da önemli bir farkındalık yaratırken birçok meslek odası ve sendika filmin gösterimine destek veriyor.

İçinde yaşadığımız evleri, çalıştığımız ofisleri, plazaları, zaman geçirdiğimiz alışveriş merkezlerini inşa eden ve bu inşaatlara ‘hayatlarını koyan’, her gün yeni bir ‘ iş kazası’ haberine konu olan işçilerin öyküsü olan ‘Babamın Kanatları’, üçleme olarak düşünülen serinin ilk filmi.

Türkçe ve Kürtçe dillerini eş zamanlı kullanan filmin müziklerini, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu‘ndan Bajar grubu üstleniyor. Bajar filme yaptığı müziklerle hem Adana Film Festivali, hem de Antalya Film Festivali’nde En İyi Müzik ödülünün sahibi oldu. Grup Kürtçe, Zazaca ve Türkçe folk rock müzik yapıyor.

Filmin konusu

babamin-kanatlari-2
İbrahim, ciddi bir hastalığa yakalandığını öğrenen bir inşaat işçisidir. Onun için hayatındaki en kıymetli değer ise kendisinden uzaklarda yaşayan ailesidir. Yeğeni Yusuf ise işinde yükselme hırsıyla yanıp tutuşan genç bir işçidir. Amcasını anlamaktan çok uzaktır. İbrahim’in çalıştığı bu toplu konut şantiyesinde şartlar gitgide zorlaşırken her geçen gün zihninde aynı soru döner durur; arkasında ailesine ne bırakacaktır, yaşam mı, ölüm mü?

 

Künye

Yönetmen: Kıvanç Sezer

Senaryo: Kıvanç Sezer

Yapımcı: Soner Alper

Müzik: Vedat Yıldırım

Görüntü Yönetmeni: Jörg Gruber

Süre: 101 dk

Tür: Dram

Dil: Türkçe ve Kürtçe

Ülke: Türkiye[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/qbf5A9izAgg” title=”‘Babamın Kanatları’ Vizyon Fragmanı”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/Y-n1xyyo1-k” title=”‘Babamın Kanatları’ Fragman 1″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Kitap devrimi hayatt[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Başa dön tuşu