DEVİNİM SERGİSİ AÇILDI: DEĞİRMENCİ SÖYLEDİ NEZİROĞLU DOKUDU
Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği Devinim Sergisi, Galeri Işık Teşvikiye’de sanatseverlerle buluştu.
Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve mezunlarının eserlerinin yer aldığı serginin açılışı, opera sanatçısı Burcu Gülcan Değirmenci’nin Nazım Hikmet Oratoryosu’ndan seslendirdiği kesitler ve Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi ünlü dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu’nun canlı dokuma performansıyla gerçekleştirildi.
Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Devinim Sergisi, farklı disiplinlerdeki iki sanatçının ortak canlı performansıyla açıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta; Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi vedünyaca ünlü dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu, Nazım Hikmet Korosu solistlerinden opera sanatçısı Burcu Gülcan Değirmenci‘nin Nazım Hikmet Oratoryosu‘ndan seslendirdiği kesitler eşliğinde dokuma yaptı. Sergide Fırat Neziroğlu için bir de sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.
Serginin açılış konuşmasını yapan Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eva Şarlak, “Güzel Sanatlar Fakültemiz, sergimizin ismine de ilham kaynağı olan daimi bir devinim süreci içinde. Bu süreç eserleri, eserler yeni süreci, yeni süreç de yeni eserleri oluşturuyor. Sergimizdeki eserler, böyle bir devinim sürecinin sonucu olarak ortaya çıktı. Bu eserlerde imzası bulunan mezunlarımızın, üniversitemizde aldıkları eğitim ışığını dünyada ve ülkemizde yaymaya devam edeceklerinden eminim” dedi.
“İnsanlığın iyi hissetme ihtiyacı hiç değişmedi”
Açılışta davetlilere hitap eden Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş ise, sanatın gerçek hayatla insanın iç dünyası, duyguları ve hayalleri arasında kurduğu en önemli köprülerden biri olduğunu vurguladı. İnsanlık tarihi boyunca üretilen ve biriktirilen bilginin gücüyle, son yüzyılda bilim ve teknolojide büyük bir sıçrama gerçekleştirildiğine dikkat çeken Rektör Cemal İbiş, “Ancak bütün bu teknik gelişmelere karşın; insanlığın içinde saklı ve tüm maddi kavramların ötesinde, anlamaya, anlamlandırmaya, iyi olmaya ve iyi hissetmeye olan ihtiyacı hiç değişmedi” dedi. Rektör Cemal İbiş, “Sanat iyi hissettirir, hatta iyileştirir. Bu nedenle sanatı anlamak, ona ilgi duymak, katkı sağlamak hepimiz için temel bir gereksinim. Çünkü sanat; dünyayı anlamanın ve yorumlamanın en güzel yollarından biri” diye konuştu.
“Sanat dünyamızın yeni üyelerini kutluyorum”
Kuruluşundan bu yana geçen 133 yılda bünyesinden birçok sanatçı çıkaran Feyziye Mektepleri Vakfı‘nın, ‘önce iyi insan’ yetiştirme misyonunun hayata geçmesinde sanat eğitimine ayrı bir önem verdiğini vurgulayan Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, “Vakfımızın çatısı altında; aynı misyonla tesis edilen üniversitemiz de 23 yıldır bu misyona uygun geniş bir yelpazede, bilim ve sanat odaklı eğitim ve öğretim hizmeti sunmaya devam ediyor. Bugün açılışını yaptığımız Devinim Sergisi de; hem mezunlarımızın ve öğrencilerimizin eserlerini bir araya getirmesi hem de bu eserlerin sanatseverlerle buluşması açısından önemli bir sergi. Sanat dünyamızın yeni üyeleri genç sanatçılarımızı kutluyorum” dedi.
Galeri Işık Teşvikiye‘deki Devinim Sergisi, 31 Ağustos 2019 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
IŞIK ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA
Eğitim-öğretim hayatına 1996 yılında başlayan Işık Üniversitesi bugün 5 Fakültede 41 programıyla lisans, 2 Yüksekokulda 25 programıyla ön lisans, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinde 41 yüksek lisans ve 6 doktora programıyla lisansüstü, Yabancı Diller Okulu ve Sürekli Eğitim Merkezi ile ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilere eğitim olanağı sağlamaktadır. Feyziye Mektepleri Vakfı’nın 133 yıllık kültürüyle hayat bulan Işık Üniversitesi, günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilen modern altyapısı, derslikleri, yurtları, kütüphaneleri, sosyal ve spor tesisleri, sanat galerisi ile 490 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Şile Kampüsü ve İstanbul iş dünyasının merkezinde Maslak Kampüsü ile hizmet vermektedir.