RESİMSANATTAN

Doğanın Karanlık, Sanatın Aydınlık Yüzü bu sergide!

 Burak Boyraz, Emel Örs, Nebahat Karyağdı, Recep Keçeli, Ü. Irmak Şahin’in eserlerinden oluşan ‘Karanlık Doğa’ başlıklı sergi Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu’nda açıldı.

“Kendi içinde süreklilikle yenilenme kabiliyetine sahip olan doğa, canlıları olduğu kadar cansızları da kucaklar. Yaşam döngüsüne işaret eden bu özellik doğayı, insanoğlu gözünde şefkatli olduğu kadar karanlık bir kişiliğe de büründürür.”

Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu’nda açılan “Karanlık Doğa” isimli sergi Burak BoyrazEmel Örs, Nebahat Karyağdı, Recep Keçeli ve Ü. Irmak Şahin‘den oluşan sanatçı grubunun doğanın söz konusu kişiliğini betimleme serüvenini ifade eden resim ve heykel yapıtlarından oluşuyor.

Burak Boyraz sergiye hafızanın niteliğine odaklanan ve Demans teması altında üretilmiş yapıtlar ile katıldı.
Emel Örs sergi konseptine uygun olarak siyah beyaz ve florasan renklerin bütünlüğünde eserler üretti. Ayçiçeği tarlalarından esinlenen sanatçı bu sergiye dört resimle katıldı.
Nebahat Karyağdı “Karanlık Doğa” sergisi için her zamanki renkli anlatımın dışına çıkarak deneysel ve monokroma yakın lirik ve sade renklerle üretim yaptı.
Recep Keçeli, kentin karanlık, karmaşık ve hareketli yapısını sergi teması çerçevesinde geometrik, lirik bir yaklaşımla ele aldı.

Ü. Irmak Şahin seramik tavşanları ile yaşam ve ölüm çizgisini sembolize etti.

Doğanın karanlık yüzünü sanatın aydınlatan gücü ile yansıtan bu sergiyi 04-08 Kasım 2019 tarihleri arasında, Yıldız Teknik Üniversitesi, Yıldız Yerleşkesi içindeki Oditoryum Fuaye Alanı’nda ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu