‘Asena’yı yazdı, bu kez İstanbul Kitap Fuarında saldırıya uğradı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’le ilgili ‘Asena’ kitabını yazan Sabahattin Önkibar, 36. İstanbul Kitap fuarında yumruklu saldırıya uğradı. Konuyla ilgili açıklama yapan Önkibar, “Saldırıyı yapanlar Bahçeli’nin fedaileri” ifadelerini kullandı.
Sabahattin Önkibar‘ın “Devlet Bahçeli ve MHP İçin Her Şey” kitabını basan Kırmızı Kedi Yayınevi‘ne saldırıdan birkaç ay sonra bu kez İstanbul Kitap Fuarında yayınevinin standında kitaplarını imzalayan Sabahattin Önkibar‘a yumruklu saldırı yapıldı. Yaklaşık on kişinin gerçekleştirdiği saldırıda Kırmızı Kedi Yayınevi çalışanları yaralandı. Saldırının Meral Akşener‘i konu alan ‘Asena’ kitabı bahane edilerek gerçekleştirildiği öğrenildi.
SABAHATTİN ÖNKİBAR’DAN AÇIKLAMA
Yazar Sabahattin Önkibar, Aydınlık.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. Önkibar şunları belirtti: ”Bir grup geldi 1.95 boyunda birisi birisi kitap imzalatmak istedi. ‘Adınız ne?’ dedim ‘Alper’ dedi. Kitabı imzaladıktan sonra yumruk attı. Bunlar Bahçelicilerin benimle hesaplaşma çabası. Oraya önceden olan kinleriyle gelmişler. Saldırganın yumruğu benim çenemi sıyırdı. O sıra standımızda görevli olan arkadaşlar araya girdi. Saldırganlarda standın içine atladılar. Kırmızı Kedi Yayınevi’nden stand görevlisi iki arkadaş yaralandı. Emniyet’te şikayetçi oldum. Bu saldırganlar şu anda aranıyor. Tamamen organize bir saldırıydı. 8-9 kişi bilinçli saldırmak maksadıyla geldiler. Önce üç kişi diye tahmin ettik. Sonra diğerleri ortaya çıktı. Bizim stand görevlileriyle epey kavga yaşandı. Ali isimli yayınevinden arkadaşımız da yaralandı. Daha önce yazmış olduğum Devlet Bahçeli’ye dair bir önceki kitabımın öfkesi var. Bu saldırı kitaba ve özgür düşünceye gerçekleştirilmiştir. Bizi bu saldırılarla korkutamazlar, kitaplarımı imzalamaya devam ediyorum.”

KIRMIZI KEDİ YAYINEVİ SAHİBİNDEN AÇIKLAMA
Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon, gerçekleştirilen saldırıyla ilgili Aydınlık.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. Hepkon: ‘Yazarımız Sabahattin Önkibar, kitaplarını imzalarken bir saldırı gerçekleştildi. Sardırıyı gerçekleştirenler, bizim bu saldırılara pabuç bırakmayacağımızı bilsinler. Zaten saldırganları püskürttük. Burada esas önemli olan bizim bir yıldır yayınevimize gerçekleştirilen saldırganların savcılık tarafından kapıdan bırakılmasıdır. Bu durum saldırganlara cesaretler vermiştir. Yazarımız Sabahattin Önkibar’ın durumu gayet iyidir.’
YAYINEVLERİNDEN VE OKURLARDAN DESTEK
Saldırıdan sonra okurlar ve diğer yayınevleri Kırmızı Kedi Yayınevi standına gelerek desteklerini ilettiler.
https://www.facebook.com/kirmizikediyayinevi/videos/1532091340194008/
